Fors A/S

Nu får skoler, institutioner og foreninger lettere adgang til gratis materialer

Del

På Tornved Genbrugsplads i Mørkøv vil Fors A/S gøre det nemmere for bl.a. skoler at få adgang til gratis materialer gennem direkte genbrug. Genbrugslageret Forsyningen er klar til at slå dørene op.

Et nyt pilotprojekt har set dagens lys på Tornved Genbrugsplads.  Fra tirsdag den 14. maj 2024 kan skoler, institutioner, foreninger m.fl. få lettere adgang til gratis materialer på Tornved Genbrugsplads.

Stigende efterspørgsel på materialer til fx undervisning og kreative projekter er baggrunden for det nye projekt, der har fået navnet Genbrugslageret Forsyningen.

”Vi får flere og flere henvendelser fra fx skoler og foreninger, der gerne vil hente genbrugsmaterialer hos os. Det vil vi rigtig gerne hjælpe med, men det var svært at løse for os med det setup, vi havde. Derfor prøver vi nu den her løsning af, hvor vi indretter et dedikeret område til netop disse målgrupper med de ting, de oftest efterspørger. Så må vi se, om sådan en systematisering kan gøre det lettere for både dem og os at puste nyt liv i materialerne,” fortæller fagspecialist Berit Ellegaard, der står i spidsen for pilotprojektet.

De materialer, der efterspørges, er typisk materialer og effekter til projekter med fokus på genbrug og bæredygtighed. Noget, der kommer en del ind af på Tornved Genbrugsplads, men som i den perfekte verden aldrig fandt vej dertil.

Berit Ellegaard uddyber:

”Vi arbejder målrettet med affaldsforebyggelse, så allerhelst ser vi, at brugbare ting og materialer slet ikke kommer inden for porten hos os. Men når det alligevel sker, gør vi, hvad vi kan for at give det nyt liv. Så finder det vej til vores genbrugsbutik, vores gratisområder eller nu her til Forsyningen, hvor bl.a. skoler og institutioner kan få gavn af materialerne.”

En gang om måneden, første gang lørdag den 1. juni 2024, afholdes der ’lagersalg’, hvor alle er velkomne.

Foreninger m.fl., der får adgang til Genbrugslageret Forsyningen, kan afhente materialer gratis. Det ’koster’ kun, at man registrerer sig ved indgangen og vejer det, man tager med sig. Vejningen giver Fors A/S mulighed for at holde trit med mængderne af direkte genbrug. I 2023 blev 140 tons genbrug således ’vejet ud’ af Forlæng & Forær på Tornved Genbrugsplads.

Fakta

 

  • Foreninger, skoler, institutioner kan dukke op i åbningstiden på Genbrugslageret Forsyningen. Andre, der arbejder med bæredygtighed og genbrug, kan skrive til forsyningen@fors.dk og anmode om adgang til lageret.

  • Åbningstiden i Forsyningen bliver tirsdag kl. 12-17 samt torsdage kl. 10-15.

  • Selvom genbrugsbutikken Find & Forny ikke længere er at finde på Tornved Genbrugsplads, er den åben som sædvanligt på Tølløse Genbrugsplads to gange om ugen – onsdage kl. 12-17 samt fredage kl. 10-15.

Kontakter

Billeder

Om Fors A/S

Hos Fors A/S arbejder vi hver dag for at sikre, at naturen forbliver grøn, luften frisk og vandet rent. Vi leverer vand og fjernvarme samt renser spildevand i vores tre ejerkommuner: Roskilde, Holbæk og Lejre. Derudover indsamler vi affald og driver genbrugspladser i Holbæk Kommune. Vi bestræber os på at inddrage, hjælpe og informere vores kunder, så vi sammen kan løfte opgaven om en grønnere fremtid, hvor naturen er i balance.

Vi er ISO-certificerede, hvilket sikrer sammenhæng mellem strategi, politikker, procedurer og konkrete handlinger. Læs mere om vores ISO-certificering her.

Følg pressemeddelelser fra Fors A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fors A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye