Danmarks Idrætsforbund

Foreninger kan nu sætte panten i system

Del

Nu kan danske idrætsforeninger sætte skub i den bæredygtige agenda og samtidig tjene ekstra kroner til klubkassen. DIF og Dansk Retursystem har indgået partnerskab omkring pantkonceptet Join2Recycle.

Join2Recycle har i det seneste år været testet i en række udvalgte idrætsforeninger – blandt andet af Nicklas Junge, daglig leder i Ølstykke Tennis & Padelklub.
Join2Recycle har i det seneste år været testet i en række udvalgte idrætsforeninger – blandt andet af Nicklas Junge, daglig leder i Ølstykke Tennis & Padelklub.

Pressemeddelelse fra Dansk Retursystem og DIF

Farvel til brugte plastikflasker og tomme dåser i og omkring de danske idrætsanlæg. Goddag til en mere systematisk pantindsamling, ekstra kroner i klubkassen og ikke mindst muligheden at sætte bæredygtighed på dagsordenen.

Danske idrætsforeninger har nu muligheden for - via et nyt samarbejde mellem DIF og Dansk Retursystem - at tilmelde sig pantkonceptet Join2Recycle. Et plug and play-koncept, som hjælper med at få sorteret flasker og dåser fra andet affald, så de kan pantes og genanvendes.

Udover klimagevinsten er der også en gevinst i at få synliggjort de mange penge, som det hurtigt kan blive til, når flasker og dåser fra de mange idrætshaller og -anlæg pantes. Penge der kan komme den enkelte idrætsforenings klubkasse til gode eller gå til et konkret godt formål i foreningen  - eksempelvis ungdomsarbejdet.

Join2Recycle, der tidligere med succes har fungeret godt på blandt andet efterskoler, har i det seneste år været testet i en række udvalgte idrætsforeninger – blandt andet i Ølstykke Tennis & Padelklub. Nicklas Junge, daglig leder i i klubben, siger:

”Jeg hader skrald på anlægget, og indsatsen med pantindsamling gennem Join2Recycle har generelt gjort det meget lettere for folk at se, hvor de skal gøre af deres pant. Udover, at det her hjælper miljøet, er det en god ekstra indtægtskilde. På et bestyrelsesmøde i klubben besluttede vi, at panten skulle gå til arbejdet i klubbens ungdomsafdeling, og den beslutning har alle været glade for.”

I DIF udtrykker adm. direktør Morten Mølholm Hansen begejstring for det nye tiltag.  

”Klima og miljø er rykket helt frem på dagsordenen. - også inden for sportens verden. Vi skal alle tage mere ansvar i kampen for klimaet, og derfor er Join2Recycle et fantastisk initiativ, som er håndgribeligt – også for de helt unge medlemmer i vores idrætsforeninger,” siger Morten Mølholm Hansen.

Anne-Mette Bundgaard, kommunikations- og brandingchef i Dansk Retursystem siger:

”I Danmark er vi gode til at pante, men det ville være dejligt, hvis også de 170 millioner flasker og dåser med pantmærker, der ikke kommer retur, kunne blive genanvendt til nye. Derfor rækker vi nu sammen DIF ud til alle dem, der dyrker sport i deres fritid.”

”Når panten på skoler og i idrætsforeninger bliver sat i system, ser vi gang på gang, at man bliver overrasket over, hvor meget pant, der egentlig er, og hvordan man både kan bidrage positivt til klimaet, miljøet og et velgørende formål. Der er ganske enkelt ingen, som taber den kamp,” lyder det fra Anne-Mette Bundgaard. 

SÅDAN KOMMER FORENINGERNE MED I GANG MED JOIN2RECYCLE  
Det er nemt for en idrætsforening under DIF at blive en del af Join2Recycle-bevægelsen!

Foreningen tilmelder sig på pant.dk/dif. Herefter får klubben tilsendt gratis pantbokse, plakater og andet grafisk materiale, som synliggør, hvordan panten sorteres fra andet affald og ikke mindst, hvilket formål fortjenesten fra panten skal støtte.

Læs mere på  pant.dk/dif

Yderligere information: 
Anne-Mette Bundgaard, kommunikationschef i Dansk Retursystem, mobil: 30 67 13 78

Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF, mobil: 21 66 37 74 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.500 idrætsforeninger og knap 2,1 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Nyt foreningssamarbejde i Brønderslev: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Brønderslev skal Klokkerholm Idrætsforening, Øster Brønderslev Idrætsforening og Brønderslev Skytteforening samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

Nyt foreningssamarbejde i Aalborg: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Aalborg skal Aalborg Svømmeklub, Aalborg Idrætsgymnastik og Bowlingklubben Stenhuset samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

Ishockeyturnering for veteraner skaber fælllesskab, bekæmper udfordringer og ensomhed12.6.2024 10:26:26 CEST | Pressemeddelelse

DIF Soldaterprojekt og Danmark Ishockey Union afholder en social ishockeyturnering for alle danske veteran-ishockeyhold, som finder sted den 15. og 16. juni i Ørestad Skøjtehal. Turneringen er en unik begivenhed, der ikke blot byder på actionfyldt sport, men også på en vigtig mulighed for veteranerne til at overvinde personlige udfordringer og tage et betydningsfuldt skridt mod et mere selvstændigt og meningsfuldt liv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye