Sunset Boulevard

Sunset Boulevard tester nyt stort skridt mod emballagefri dine-in

Del

Står det til landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, skal det snart være slut med engangsemballage i restauranterne. Gennem årene har kæden reduceret engangsemballagen markant, og nu er de klar til at teste seneste skud på stammen: Genbrugelige dips-bægre og en serveringsbakke, der bortset fra en lille papirlomme og mundserviet overflødiggør al engangsemballage, når gæsterne spiser burgermenuen i restauranterne.

Fra på mandag den 13. maj og en lille måneds tid frem vil de spisende gæster i Sunset Boulevards restaurant på Vejlevej i Kolding få udleveret Hereford-burgeren, de krydrede pommes frites og endda dippen uden anden engangsemballage end en enkelt papirlomme til at holde burgeren med og en almindelig serviet til munden. Maden bliver i stedet serveret direkte på en ny fødevaregodkendt og vaskbar bakke, der fungerer som en tallerken, mens dips serveres i vaskbare bægre. Tiltaget sker som led i en ambition om at fjerne så meget engangsemballage som muligt i restauranterne.  

”Gennem årene har vi skilt os af med en masse unødvendigt engangsemballage i restauranterne og ved take away, og ambitionerne stopper selvfølgelig ikke der. Vi går efter et absolut minimum af engangsemballage. Den vision kan den nye serveringsbakke og de vaskbare dip-bægre potentielt spille en stor rolle i at gøre til en realitet,” siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch. 

Med testen skal kæden gøre sig erfaringer med gæsternes reaktioner og brug af bakkerne og bægrene i praksis. Bliver testen en succes, vil den administrerende direktør ikke tøve med en fuld implementering i samtlige kædens 48 restauranter landet over: 

”Absolut ikke. Vores grundholdning er ’jo mindre, jo bedre’, og selvfølgelig er vi opsatte på at komme så meget engangsemballage som overhovedet muligt til livs, så snart vi har de rette løsninger klar til gæsterne.” 

På vej til at blive de første? 

I 2019 indstillede Sunset Boulevard uddelingen af plastiklåg samt plastiksugerør til sodavand til gæster, der spiser på stedet, og kæden blev i 2020 den første i branchen til helt at udfase plastiksugerør. Sunset Boulevard tog et stort skridt videre i september 2020 og udskiftede plastiklegetøjet i børnemenuer med plantning af træer i danske folkeskove. 369.000 nye træer er det indtil videre blevet til. 

Kæden har også afskaffet brugen af burgeræsker og engangskopper, når gæsterne spiser i restauranterne. I stedet serveres burgeren i en papirlomme og sodavanden i en genbrugelig kop ved dine in, mens take away-sodavand leveres i en 0,5 liters plastikflaske, som kan genindløses gennem det almindelige pantsystem. 

Om Sunset Boulevard også bliver den første fastfoodkæde herhjemme til helt at fjerne engangsemballage i restauranterne, må tiden vise. Med den nye bakke og de vaskbare dipsbægre vil kæden være godt på vej.   

Kontakter

Billeder

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 48 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og tre i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1600 medarbejdere i Danmark. 

Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.  

I juni 2022 indførte Sunset Boulevard 4-dages arbejdsuge på hovedkontoret og øgede i den forbindelse effektiviteten og arbejdsglæden med en række nye værktøjer og indsatser. I januar 2023 ændrede kæden også praksis i restauranterne med et nyt mere medarbejderadfærds- og gæstefokuseret system, der har øget medarbejder- og gæstetilfredsheden.   

Kæden har hovedkontor i Kolding og er ejet af den danske erhvervsmand Jeppe Droob

Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Middelfart Friskoles elever planter 100m2 offentlig tilgængelig mikroskov15.4.2024 13:00:18 CEST | Pressemeddelelse

På onsdag den 17. april planter eleverne fra Middelfart Friskoles 4. og 6. klasser en Mikroskov på 100 m2 på et offentligt tilgængeligt område af skolens grund. Mikroskove er endnu et nyt fænomen i Danmark, og plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU med henblik på at sikre øget naturforståelse og flere grønne områder i byerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye