Dyrenes Beskyttelse inviterer de mindste til ’En dag på dyreinternat’
Dyre- og Naturskolen inviterer de mindste til at bruge ’En dag på dyreinternat’ i Århus. Tilbuddet er gratis og giver børn i alderen 3-12 år mulighed for at besøge dyreinternatet og blive klogere på dets beboere.

Dyrevelfærd er også for børn. I hvert fald hvis det står til Dyrenes Beskyttelse i Århus, der med deres tilbud Dyre- og Naturskolen inviterer børn til ’En dag på dyreinternatet’ – helt gratis.
Gennem en tur rundt på dyreinternatet lærer børnene om omsorg og pasning af dyr, dyreredning og samarbejde, som tilsammen skaber øget empati til glæde for både dyr og børn. Forløbet er lavet til børn i alderen 3-12 år.
- Hvis vi allerede fra barnsben får en forståelse for, hvordan dyrene kommunikerer, og hvad de fortæller os, kan det præge os mennesker hele livet. Det gælder både kæledyr såvel som vilde dyr i naturen. For alle dyr har behov, som de fortæller os om, hvis bare vi ’lytter’ godt efter, siger Bue Kjær Monrad, projektleder for Dyre- og Naturskolen.
Dyre- og Naturskolen i Tranbjerg er et undervisningstilbud til skoler og institutioner. I alt var 470 børn igennem forløbet i 2023.
Opgavehæfte, kattebesøg og dyrlægeklinik
Forløbet tager sin begyndelse i den store tipi, som står ved siden af dyreinternatet. Først udveksler børnene deres egne erfaringer med dyr, og de lærer forskellen på vilde arter og kæledyr. Herefter får børnene udleveret et opgavehæfte, som de i løbet af dagen udfylder sammen med den underviser, de følges med. Opgavebogen kan børnene tage med hjem, når dagen er slut, og på den måde fortsætte samtalen om dyrene derhjemme.
- Det er tydeligt, at det kan noget helt særligt, at vi inviterer børnene indenfor på internatet, hvor de får lov at interagere med dyrene og opleve, hvordan dyrene kommunikerer med os og med hinanden. Det giver en anden forståelse af dyrenes verden, som man ikke kan få i et klasselokale, siger Bue Kjær Monrad.
I løbet af dagen kommer børnene både ind til kattene, kaninerne og ud i naturen. De får også lov at kigge ind på dyrlægeklinikken.
Dyre- og Naturskolen er drevet af Dyrenes Beskyttelse med en fastansat projektleder og fem frivillige til at stå for den daglige drift. Initiativet får økonomisk støtte fra QATO Fonden, Friluftsrådet og Karen Krieger-Fonden.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Din nysgerrighed får sælunger til at sulte ihjel: Lad dem være i fred9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To sælunger er døde. Det er konsekvensen af, at mennesker er kommet for tæt på og har udvist manglende respekt for dyret. Derfor tør moderen ikke nærme sig, og sælungerne har sultet. Dyrenes Beskyttelse kommer med kraftig opfordring til at lade dem være i fred.
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum