UNICEF advarer: Intet sted i Gaza er sikkert at tage hen for de 600.000 børn i Rafah

Del

Et bebudet israelsk militært angreb af Gazas sydligste by Rafah vil udgøre en katastrofal risiko for de 600.000 børn, der i øjeblikket tager ly i byen, advarer UNICEF. Hundredtusindvis af børnene i Rafah er sårede, syge, underernærede, traumatiserede eller lever med et handicap, og bør ikke tvangsflyttes. I stedet bør børnene beskyttes og en øjeblikkelig og langvarig humanitær våbenhvile igangsættes.

Der anslås i øjeblikket at være omkring 1,2 millioner mennesker i Rafah, der tidligere havde et indbyggertal på 250.000 mennesker. Af de 1,2 millioner vurderes halvdelen at være børn, hvoraf mange er blevet fordrevet flere gange og nu bor i telte eller andre ustabile boliger.
Hundredtusindvis af børnene i Rafah skønnes at have et handicap eller anden sårbarhed, der sætter dem i endnu større fare set i lyset af de truende militæroperationer i byen. Derudover er over 70.000 børn under 2 år og et stort antal børn er akut underernærede.

UNICEF advarer om en yderligere katastrofe for børn, hvis de forestående planer om et angreb på Rafah iværksættes. Dels er børnene allerede i en så sårbar situation, at det kun er de stærkeste, der ville kunne klare en evakuering. Dels er det udpegede evakueringsspot i Khan Younis sønderbombet og al-Mawasi vurderes af UNICEF til at være uegnet til beboelse på nuværende tidspunkt.

"De hundredusindvis af børn i Rafah er allerede blevet fordrevet flere gange og har mistet hjem, forældre og kære. De skal beskyttes og sikres medicin, husly og beskyttelse – og ikke tvinges til at evakuere sig igen til et nyt sted. Der er allerede 14.000 børn, der har mistet livet i Gaza siden oktober og det eneste rigtige er øjeblikkeligt at iværksætte en langvarig våbenhvile," siger Susanne Dahl, der er generalsekretær i UNICEF Danmark.


Tal om børn i Gaza:

• omkring 65.000 børn anslås at have et allerede eksisterende handicap, herunder vanskeligheder med at se, høre, gå, forstå og lære.

• omkring 78.000 børn er spædbørn under 2 år.

• næsten 8.000 børn under 2 år er akut underernærede.

• omkring 175.000 børn under 5 år – eller 9 ud af 10 – er ramt af en eller flere infektionssygdomme.

• næsten alle børn har allerede behov for mental sundhed og psykosocial støtte.

Mange af disse sårbarheder udelukker ikke hinanden, hvilket betyder, at det samme barn kan være både skadet og sygt, eller underernæret og et spædbarn.

Redaktionelle noter:

Tallene om børn med handicap er baseret på resultater fra 2019-2020 Palestinian Multiple Indicator Cluster Survey (MICS). Det er den seneste tilgængelige MICS-undersøgelse for Gaza-striben og afspejler ikke nogen ændringer af denne indikator, der kunne være sket siden; ikke desto mindre repræsenterer det en gyldig nedre grænse for forekomsten af ​​børn med handicap.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

1 ud af 4 børn globalt lever i alvorlig fødevarefattigdom på grund af ulighed, konflikter og usund madkultur6.6.2024 10:37:59 CEST | Pressemeddelelse

Omkring 181 millioner børn under 5 år – eller 1 ud af 4 – oplever alvorlig fødevarefattigdom, hvilket gør dem op til 50 procent mere tilbøjelige til at lide af livstruende underernæring, afslører en ny UNICEF-rapport i dag. De høje tal skyldes både økonomisk fattigdom, konflikter og ulighed, men også stor udbredelse af sukkerholdige, ultraforarbejdede og usunde fødevarer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye