Det Kongelige Teater

Flere storslåede udendørsforestillinger ved Moesgaard er sikret

Del

En ny seksårig aftale mellem Det Kongelige Teater, Aarhus Kommune og Moesgaard Museum sikrer, at traditionen med spektakulære udendørsforestillinger fortsætter.

Foto: Moesgaard Museum

Over 200.000 publikummer har oplevet Nordeuropas største teatershow ved Moesgaard Museum, siden samarbejdet med Det Kongelige Teater og Aarhus Kommune begyndte i 2017 med Røde Orm. Siden har Kong Arthur og Hobbitten gjort et brag af en familieforestilling til en tradition, og i år står kampen mellem guder og jætter, når Ragnarok får premiere 24 maj. Nu kan publikum glæde sig til endnu flere spektakulære teateroplevelser under åben himmel i fremtiden. Traditionen med udendørsforestillinger på Moesgaard Museum hvert andet år fortsætter med en ny seksårig aftale til og med 2030.

”Vi er rigtig glade for at fortsætte det gode samarbejde om at lave storslåede udendørsforestillinger for hele familien. Det er vigtigt for os, at vi som nationalscene er hele Danmarks teater og møder publikum, hvor de er, så det er en stor fornøjelse at spille i Aarhus for tusindvis af publikummer,” udtaler teaterchef for Det Kongelige Teater, Kasper Holten, og skuespilchef Morten Kirkskov.

Samme begejstring lyder fra Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune:

”Det glæder mig, at vi også i de kommende år kan byde på store teateroplevelser ved Moesgaard. Når Det Kongelige Teater drager ud i landet, gavner det både publikum og teatret. Aftalen sikrer flere spektakulære forestillinger og oplevelser til aarhusianerne og byens gæster i de kommende år. Det kan vi alle glæde os til.”

Også Mads Kähler Holst, direktør på Moesgaard Museum, er glad for, at samarbejdet fortsætter:

”Det Kongelige Teaters forestillinger bringer Moesgaards fantastiske udendørs rammer i spil på nye måder og tillægger vores egne fortællinger en ekstra dimension. Derfor er vi rigtig glade for, at samarbejdet nu kan fortsætte de næste seks år, så vi sammen kan skabe endnu flere mindeværdige oplevelser for vores gæster.”

Det Kongelige Teater glæder sig over den lokale opbakning og alle de frivillige statister, som bliver en stor del af fællesskabet på pladsen. Derudover har hundredvis af aarhusianske skolebørn været til teaterworkshops på udendørspladsen, hvor de får et unikt indblik i at lave teater, og selv kan prøve kræfter med elementer fra forestillingen.    

I 2026 vender Det Kongelige Teater tilbage til Moesgaard Museum med den første forestilling i aftalen, nemlig Snedronningen, HC Andersens dramatiske eventyr fortolket af Kim Fupz Aakeson, som også har skrevet Ragnarok. Efter spilleperioder i Ulvedalene i Dyrehaven vender Det Kongelige Teater tilbage til Moesgaard Museum i hhv. 2028 og 2030 med endnu ukendte titler.

Kontakter

Billeder

Ragnarok får premiere 24. maj 2024 ved Moesgaard
Ragnarok får premiere 24. maj 2024 ved Moesgaard
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye