Finans Danmark

Flere og rekorddyre lejligheder til salg

Del

Der er både en god og en dårlig nyhed til boligkøbere, der lige nu er på udkig efter en ejerlejlighed. Den gode nyhed er, at der er flere at vælge imellem end for et år siden. Til gengæld står de rekorddyrt til salg. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Ved indgangen til maj måned var der 7.066 ejerlejligheder til salg på tværs af landet. Det er godt 10 pct. flere end på samme tidspunkt sidste år. Men de er samtidig rekorddyre. En gennemsnitlig lejlighed på 80 kvm. står lige nu til salg til knap 3,3 mio. kr. på landsplan, og det er 5,7 pct. mere end for et år siden. Det er en udvikling, der er drevet af lejlighedsmarkedet i de større byer og særligt i København. 

”For boligkøberne er det positivt, at der er mere at vælge imellem, når det nye drømmehjem skal findes. Til gengæld vil boligsælgerne have flere penge for det samme antal kvadratmeter end for et år siden. Det er en interessant tendens i en tid, hvor boligrenterne stadig er på et forholdsvist højt niveau, og hvor det særligt er ejerlejligheder i København, der har fået en højere boligskat i 2024. Det kan få boligkøberne til at presse sælgerne på prisen,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark. 

Otte ud af ti boligejere tror ikke på prisfald

Generelt har de danske boligejere positive forventninger til boligpriserne i det kommende år. I en ny Epinion-undersøgelse, foretaget for Finans Danmark, svarer lidt over halvdelen, at de tror på uændrede boligpriser de kommende 12 måneder. Tre ud af ti forventer endda, at priserne vil stige.  

”Der har været meget opmærksomhed på udviklingen i boligpriserne i forbindelse med overgangen til det nye boligskattesystem og mange udmeldinger i medierne om, at priserne på særligt ejerlejligheder i og omkring København kunne falde. De nyeste tal viser dog, at boligsælgerne fortsat holder udbudspriserne oppe, og priserne på de boliger, der tages af markedet, er også højere end sidste år,” siger Ane Arnth Jensen, og fortsætter:  

”Boligejerne forventer ikke umiddelbart, at priserne vil falde det kommende år. Men et salg kræver naturligvis, at boligkøberne er klar til at betale prisen, og tiden må vise, om boligsælgernes optimisme for det kommende år holder stik.” 

Læs hele nyheden og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Der er fuld fart på de digitale svindlere – alle gode ideer til at stoppe dem er i spil21.5.2024 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2023 udgjorde den samlede digitale svindel i Danmark 627 mio. kroner. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Nationalbank. Og netop nu ser vi mange sager om svindel i internethandlen. De kriminelle holder aldrig fri, og derfor arbejder Finans Danmarks Svindel Task Force på højtryk for at samle alle de ideer, der er til at stoppe svindlen. Task Forcen hører også gerne fra dig.

Antallet af sager om kærlighedssvindel falder drastisk – men mørketallet er stort18.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Kriminelle bruger falske profiler, og udgiver sig for at søge venskab eller kærlighed. I virkeligheden er de blot ude efter penge. Mens landets banker i 2022 kunne registrere, at kriminelle havde forsøgt at svindle sig til næsten 50 mio. kroner på denne måde, så faldt det beløb i 2023 til knap det halve. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Der ligger dog et mørketal bag, da ofre for kærlighedssvindel ofte holder deres tab hemmeligt. Også for banken.

Danskerne er i tvivl om etikken i private forsvarsinvesteringer17.5.2024 07:08:45 CEST | Pressemeddelelse

Krigen i Ukraine har fået de europæiske lande til at opruste i et omfang, der kræver store investeringer fra både staterne og private aktører. Den finansielle sektor er klar til at understøtte dette. Når det kommer til danskernes investeringer, er mange dog i tvivl om, hvorvidt investeringer i forsvarsindustrien er etisk forsvarlige eller ej. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Krigen i Ukraine har dog gjort, at et flertal af danskerne er blevet mere positive.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye