DI - Dansk Industri

DI: Stort behov for tæt samarbejde mellem Ukraines og Europas forsvarsindustri

Del

Med EU’s udenrigschef Josep Borrell og Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba i spidsen mødes 150 forsvarsvirksomheder og -organisationer i dag i Bruxelles for at indlede et tættere samarbejde om produktion og udvikling af våben til Ukraine og EU-landene. DI: vigtigt skridt mod formelt samarbejde.

Dansk Industri hylder bestræbelserne på at skabe tættere samarbejde mellem Ukraines og EU's forsvarsindustri
Dansk Industri hylder bestræbelserne på at skabe tættere samarbejde mellem Ukraines og EU's forsvarsindustri

Formålet med det første EU-Ukraine Defence Industries Forum er at nedbryde flaskehalse i EU-landenes produktion og leverancer til Ukraine og på tværs af EU og Ukraine at sætte tempo i udvikling af fremtidens våbenteknologier.

Morten Flindt, chefkonsulent i Dansk Industri Forsvar og Sikkerhed, siger:

- Det her er et vigtigt skridt i retning af at få etableret et formelt og tæt samarbejde mellem vores og Ukraines forsvarsindustri om at udvikle og ikke mindst udveksle avanceret forsvarsmateriel. Ukraine har hårdt brug for det på slagmarken og Europa har i den grad brug for at styrke vores forsvar. Begge dele kan et sådant samarbejde føre til.

- Det gælder bl.a. om at få etableret en direkte kontakt mellem ukrainsk og europæisk forsvarsindustri, som kan føre til mere og hurtigere udvikling. Der er i dén grad behov for begge dele, og vi byder initiativet velkommen. Ukraines fortsatte kamp er afhængig af vores hjælp, og samtidig gør ukrainerne sig hver dag erfaringer, som vi i EU skal lære af.

Når repræsentanterne fra forsvarsindustrien og EU mødes i Bruxelles, handler det både om at sikre en mere effektiv brug af EU’s midler og institutioner til at styrke forsvarsproduktionen, men også om at knytte bånd mellem europæiske og ukrainske forsvarsvirksomheder.

Danske virksomheder har længe bidraget til Ukraines med bl.a. avanceret drone- og dronebekæmpelsesteknologi, cybersikkerhed og beskyttelse. Ved Danish-Ukrainian Defence Industry Conference i Kyiv indgik flere danske virksomheder aftaler om hurtige leverancer med ukrainske virksomheder, og Dansk Industri Forsvar og Sikkerhed håber, at noget lignende vil blive resultatet denne gang.

- De danske virksomheder er klar til at komme i gang, og vi har allerede set, hvor hurtigt det kan gå, når man sætter industrien sammen. Jeg håber, at vi ved at løfte industrisamarbejdet op på europæisk niveau, kan få endnu flere danske virksomheder involveret, også som del af samarbejder med større europæiske virksomheder. Det vil styrke ukrainerne, men det vil absolut også styrke Danmark, når vi skal opruste det danske forsvar, siger Morten Flindt.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Dansk Industri hylder bestræbelserne på at skabe tættere samarbejde mellem Ukraines og EU's forsvarsindustri
Dansk Industri hylder bestræbelserne på at skabe tættere samarbejde mellem Ukraines og EU's forsvarsindustri
Download

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye