Boligkontoret Danmark

Boligkontoret Danmark går forrest med nyt system til byggesagsstyring i den almene boligsektor

Del

Forbedret effektivitet, struktur og overblik i byggesager er i fokus i nyt byggesagsstyringssystem, som Boligkontoret Danmark sammen med firmaet NTI lancerer senere på året. Håbet er, at systemet bliver en brancheløsning i sektoren, og interessen er allerede stor. 

Der er tale om en brancheløsning, siger Pia Nielsen, viceadministrerende direktør i Boligkontoret Danmark, om den nye byggesagsstyring. Foto: Carsten Andersen
Der er tale om en brancheløsning, siger Pia Nielsen, viceadministrerende direktør i Boligkontoret Danmark, om den nye byggesagsstyring. Foto: Carsten Andersen

”Lige nu eksisterer der ikke et samlet system, der kan imødekomme den kompleksitet, der er i byggesager i den almene sektor. Resultatet er tunge og usmidige arbejdsgange og risiko for tabt viden,” siger Pia Nielsen, viceadministrerende direktør i Boligkontoret Danmark med ansvar for byggeri, drift og grøn omstilling.

Derfor er der behov for innovation, og den opgave tager Boligkontoret Danmark nu på sig. I tæt samarbejde med NTI, der udvikler digitale løsninger til byggeriet og industrien, arbejdes der på en digital platform, der vil gavne hele den almene sektor.

”Forud er gået et langt granskningsarbejde, hvor vi i Boligkontoret Danmark sammen med eksterne konsulenter har gennemgået alle led i byggeprocessen og klarlagt, hvor udfordringerne er. Alle i branchen ved, at byggeprocesserne er blevet mere komplekse, og derfor er behovet for at styre byggefaserne kun blevet større,” siger Pia Nielsen.

Smidigt system

Lars Huusom, product owner i NTI, fortæller, at byggesagsstyringen vil understøtte det enkelte byggeprojekt og samtidig være integrerbart i andre platforme.

”Med udgangspunkt i den indledende markedsundersøgelse og det gode tætte samarbejde med Boligkontoret Danmark er vi kommet frem til et produkt, hvis funktionalitet rammer direkte ned i de konkrete udfordringer, som projektlederne står med. Det vil isoleret set bidrage til en meget stærkere processtyring og samtidig give mulighed for en fleksibel samlet ledelsesrapportering. Samtidig ser vi, at ønsket om at kunne håndtere byggeprojekternes faser og den efterfølgende drift med færrest mulige platformskift og uden tunge manuelle processer er stigende. Her vil byggesagsstyringen være den perfekte spiller til at bygge solide broer til andre essentielle platforme, da projektlederen nemt og rettidigt kan automatisere overførelse af informationer til andre områder i både NTI FM, Autodesk Construction Cloud og andre ERP systemer,” siger Lars Huusom.

Branchen følger med

Først og fremmest skal byggesagsstyringen være et godt og effektivt arbejdsredskab til projektlederne, men det vil desuden sikre en bedre understøttelse af de lokale byggeudvalg og bygherrer og gøre overdragelsen af sager fra én projektleder til en anden mere smidig. 

”Produktet bliver integrerbart, så det kan bruges i hele branchen uanset øvrige systemvalg. På sigt skal systemet kunne kobles på drift- og vedligeholdelsesplanerne i den almene sektor,” siger Pia Nielsen. 

Lige nu arbejdes der på en betaversion, og håbet hos Boligkontoret Danmark er, at flere i den almene boligbranche ønsker at være med til at styrke den fortsatte udvikling af produktet.

Forventningen er, at første version af byggesagsstyringssystemet er klar til implementering i slutningen af 2024.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Funktionaliteter i byggesagsstyringen. Illustration: NTI
Funktionaliteter i byggesagsstyringen. Illustration: NTI
Download

Om Boligkontoret Danmark

Boligkontoret Danmark er en foreningsbaseret og profitfri organisation, der leverer serviceydelser til mere end 35.000 almene lejeboliger landet over for både kommuner og boligselskaber, mens der ydes IT-drift for boligselskaber med yderligere ca. 35.000 boliger.

Om NTI

NTI er eksperter i at digitalisere byggebranchens og industriens design- og konstruktionsprocesser. Virksomheden blev grundlagt i 1945, og er i dag én af Europas største udbydere af digitale værktøjer til byggeri og industri. NTI's kerneydelser er rådgivning, softwareløsninger og kompetenceudvikling.

Følg pressemeddelelser fra Boligkontoret Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligkontoret Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye