GF Forsikring

Nyt forsikrings-domicil på vej i Odense

Del

Det medlemsejede GF Forsikring kan nu efter flere år med vokseværk se frem til flere kvadratmeter i et helt nybygget domicil i Cortex Park i Odense. GF Forsikring bliver lejere af ejendommen, som er ejet af AP Ejendomme. 

GF Forsikring skilter med nyt byggeri: Mandag morgen den 6. maj satte totalentreprenøren Raundahl & Moesby et byggepladsskilt op, der hvor en helt ny bygning henover de næste år vil skyde op. (Foto: GF Forsikring/Anders Boe)
GF Forsikring skilter med nyt byggeri: Mandag morgen den 6. maj satte totalentreprenøren Raundahl & Moesby et byggepladsskilt op, der hvor en helt ny bygning henover de næste år vil skyde op. (Foto: GF Forsikring/Anders Boe)

GF Forsikring er for længst vokset ud af rammerne på Jernbanevej 65 i Tarup i det nordvestlige Odense. Selskabet rundede sidste år 350.000 medlemmer, og allerede for to år siden måtte GF bygge en midlertidig pavillon, fordi der ikke længere var plads til alle i hovedbygningen. Men nu er der udsigt til bedre og mere holdbare forhold for medarbejderne, når selskabet efter planen kan tage en hel ny administrationsbygning i brug i andet halvår af 2026.

- Med en placering i Cortex Park tæt på motorvej og letbane bliver der nemmere adgang for både medarbejdere og gæster. GF Forsikring er fortsat inde i en positiv udvikling med en generel støt medlemsfremgang – både i forhold til private og mindre erhvervsvirksomheder over hele landet. Selvom vi henad vejen effektiviserer vores virksomhed og bliver mere digitale, forventer vi alt i alt at blive flere kolleger til at hjælpe vores medlemmer. Beslutningen om at flytte i nyt domicil er ganske enkelt uundgåeligt og et led i at fremtidssikre vores virksomhed, siger Mark Palmberg, adm. direktør i GF Forsikring. Og han fortsætter:

- Som medlemsejet selskab har vi et særligt ansvar over for medlemmernes penge, og det er vi meget bevidste om. De nye rammer er flotte – uden at være prangende – og det nye hus bliver fleksibelt indrettet og bygget med bæredygtige materialer, der kan holde i mange år. Endelig har vi som bekendt valgt at leje os ind i stedet for at købe, så vi kan fokusere på det, vi er gode til – nemlig at yde god service til vores medlemmer.

Mere moderne rammer
Det er AP Pensions ejendomsselskab, AP Ejendomme, der skal stå for opførelsen af det nye domicil til GF Forsikring, der har indgået en lejekontrakt med AP Ejendomme, som kommer til at eje den nye bygning. Totalentreprenøren Raundahl & Moesby står for selve byggeriet af ejendommen, der bliver på i alt 16.200 kvadratmeter. Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder sig over, at de skal stå for en ny administrationsbygning til GF Forsikring.

- Vi er naturligvis meget tilfredse med aftalen med GF Forsikring, som vi gennem hele forløbet har haft en god dialog med. Vi lægger stor vægt på, at vores ejendomme skal bidrage mest muligt til den grønne omstilling inden for byggeriet, og det er også tilfældet med det kommende GF Forsikring-domicil. Med aftalen på plads kan vi nu for alvor begynde at arbejde målrettet med at skabe de bedst mulige rammer for GF Forsikring, siger Peter Olsson fra AP Ejendomme.    

En del af en større bydelsplan
Grunden, som det nye domicil kommer til at ligge på, er købt af statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, som i de seneste 10 år har stået i spidsen for udviklingen af Cortex Park til et attraktivt bolig- og erhvervsområde - tæt på Syddansk Universitet og det nye OUH.

- Det er meget glædeligt, at GF Forsikring har valgt, at deres nye domicil skal placeres i Cortex Park, som har oplevet en stor udvikling gennem de seneste år med mange nye boliger og erhvervsejendomme. Vi er meget glade for, at vi med salget af grunden er med til at sørge for, at Cortex Park fortsætter sin positive udvikling. Vi ser frem til at følge det kommende byggeri med spænding og er sikre på, at det kommer til at passe godt sammen med de øvrige ejendomme i området, siger Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme.

Totalentreprenør på opgaven er Aarhus-firmaet Raundahl & Moesby. Her ser de frem til at gå i gang med byggeriet af domicilet til GF Forsikring, som bliver et bæredygtigt byggeri.

- Vi kan rigtig godt lide at blive udfordret, specielt når det gælder ambitioner og mål for den grønne byudvikling og det bæredygtige byggeri. I dette projekt kunne vi blandt andet bringe ejendommen i overensstemmelse med den nye EU-taksonomiforordning. Raundahl & Moesby er blandt de første entreprenører i Danmark, der kan imødekomme de nye og skærpede krav, som kræves for at bringe projekterne i overensstemmelse med EU-taksonomien for nybyggeri, som vi tror bliver den fremtidige standard inden for bæredygtighed. På den måde kan vi bidrage med at fremtidssikre ejendomsinvesteringen for AP Ejendomme, siger Carsten Raundahl, CEO i Raundahl & Moesby.

De lokale GF-kontorer fortsætter
GF Huset, som det kommende hus kommer til at hedde, er landsdækkende administrationsbygning for GF Forsikring med den centrale skadehjælp og fælles servicefunktioner. Salget af forsikringer vil fortsat ske via de 48 lokale GF-kontorer, der drives af GF’s såkaldte forsikringsklubber, der tilbyder forsikringer inden for bestemte lokalområder eller fagområder.

null
Sådan vil den nye bygning, der bliver en del af bybilledet fra 2026, komme til at se ud. (Illustration: PLH Arkitekter)

Fakta om byggeriet:

Lejer:                                    GF Forsikring
Placering:                              Cortex Park, ved Campusvej/Niels Bohrs Allé, 5230 Odense M
Nærmeste letbanestop:          Cortex Park
Grundareal:                           4.900 m2
Bygnings samlede areal:         16.200 m2 (fire etager inkl. stueetage)
Antal arbejdsstationer:           Cirka 600
Forventet første spadestik:     September 2024
Forventet ibrugtagning:           Sidste halvdel af 2026
Totalentreprenør:                   Raundahl & Moesby
Bygherre:                              AP Ejendomme
Arkitekt:                               PLH
Ingeniør:                               Sweco
Bygherres rådgiver:                Rambøll
Sælger af grunden:                Freja Ejendomme

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra GF Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GF Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye