Det Danske Filminstitut

Englemord modtager pris på Toronto Hot Docs

Del

Instruktør Patricia Bbaale Bandak modtager juryens specialpris ved Hot Docs Canadian International Documentary Festival for sin dokumentarfilm 'Englemord'.

Englemord' af Patricia Bbaale Bandak modtager juryens specialpris i den internationale konkurrence ved årets Hot Docs i Toronto.
Englemord' af Patricia Bbaale Bandak modtager juryens specialpris i den internationale konkurrence ved årets Hot Docs i Toronto. Troels Rasmus N'koya-Jensen, DFF

Lørdag nat dansk tid var Patricia Bbaale Bandak på scenen i Toronto for at modtage juryens specialpris på Nordamerikas vigtigst dokumentarfilmfestival. Her deltog den i festivalens internationale konkurrence.

I 'Englemord' vender filminstruktøren Patricia Bbaale Bandak tilbage til sit fødeland Uganda for at konfrontere sin mørke fortid 30 år efter at have mistet sin mor i en brutal forbrydelse. Gennem filmen forsøger hun at lære sin mor bedre at kende, men kulturforskelle og skyggen af det brutale mord hviler konstant over hendes søgen. Hendes mor beskrives som en helgen, men Patricia ønsker at vide, hvem hun var som menneske. 

"Vi er meget stolte og mega glade over, at filmen har fået en pris på Hot Docs. Det er en stor anerkendelse og en fantastisk start på filmens internationale festival-turné," Fortæller Patricia Bbaale Bandak til Filminstituttet og fortsætter:

"Vi er især glade for at mærke, at filmen lader til at resonere med et internationalt publikum, såvel som med det danske. Til vores Q&A's var det fedt at høre, at filmens temaer også vakte genklang hos et andet, og ældre, publikum end dem, som så filmen på CPH:DOX. Filmen er universel i sine tematikker, men specifik i oplevelsen af tab langt væk fra, hvor man nu hører hjemme."

Juryens Specialpris uddeles til en dokumentarfilm i spillefilmslængde i det internationale konkurrenceprogram, som juryen mener fortjener særlig anerkendelse. Med prisen følger 5.000 canadiske dollars svarende til ca. 25.000 danske kroner. 

'Englemord' er Patricia Bbaale Bandak første lange dokumentarfilm. Den er produceret af Victor Cunha for Monolit Film med støtte fra New Danish Screen ved projektredaktør Christina Ramsø Thomsen. New Danish Screen er en støtteordning under Det Danske Filminstitut, der fokuserer på at fremme talentudvikling og støtte innovative filmprojekter i Danmark.

'Englemord' havde verdenspremiere tidligere i år ved CPH:DOX og kan opleves på DRTV.

Toronto Hot Docs

Hot Docs Canadian International Documentary Festival, bedre kendt som Hot Docs, finder sted hvert år i Toronto, Canada. Hot Docs er Nordamerikas største dokumentarfilmfestival og regnes som en af de mest prominente af sin slags i verden.

Festivalen er en vigtig platform for dokumentarfilmskabere i forhold til det nordamerikanske marked og fungerer som mødested for den internationale dokumentar-branche.

Hot Docs blev grundlagt i 1993 af Documentary Organization of Canada. Sidste år vandt den danske dokumentar ’Bjergene’ af Christian Einshøj to priser på festivalen, heriblandt hovedprisen Best International Feature Documentary Award. 

Læs mere om festivalen

Kontakter

Billeder

'Englemord' af Patricia Bbaale Bandak modtager juryens specialpris i den internationale konkurrence ved årets Hot Docs i Toronto.
'Englemord' af Patricia Bbaale Bandak modtager juryens specialpris i den internationale konkurrence ved årets Hot Docs i Toronto.
Download
Instruktør Patricia Bbaale Bandak
Instruktør Patricia Bbaale Bandak
Download

Links

Om Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut er en kulturinstitution under Kulturministeriet. Vores mål er at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger kan udgøre en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi, og at fastholde dansk films stærke position i både ind- og udland.

Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye