Nikolaj Kunsthal

Art Bar Extravaganza 2024

Del

Art Matter Festival løbes i gang i højt tempo med et intenst program, der byder på dans, performance, musik, mad og gratis vin fra Spier. Under overskriften Art Bar Extravaganza danner Nikolaj Kunsthal – både ude og inde – rammerne om åbningen af Art Matter Festival 2024.  

Nikolaj Kunsthal, Nedre Galleri
Nikolaj Kunsthal, Nedre Galleri Brian Kure

Art Week går – for første gang under det nye navn Art Matter – i luften med en kunstfestival, der folder sig ud i København i perioden fra 23. maj til 1. juni. Art Matter og Nikolaj Kunsthal inviterer til åbningsfest 23. maj kl. 18-22 med et intenst program, der byder på dans koreograferet af Lotte Sigh, frit-fald-performance af Miriam Kongstad og musik ved abolish i, der både betjener dj-pulten og spiller live i Nedre Galleri.  

Det frie fald 
Programmet til åbningsfesten Art Bar Extravaganza byder på et interessant mix af koreografi, dans, performance og musik. Oplev Miriam Kongstad opføre en 28-minutters performance, der tematisk kredser om faldet. Miriam Kongstad tager os gennem en række fortællinger om alt fra klovne, der snubler, til mure, der falder, om kærlighed der falder til jorden og det store syndefald. Et fald gennem Miriam Kongstads optik kan referere til både kontroltab og det at falde for nogen eller noget. Faldet kan være tabubelagt og fejlbarligt, men kan også være et udtryk for mod og handlekraft. 
 
Hvad øjet ser, når vi retter blikket mod hinanden
Koreografen Lotte Sigh er også at finde på aftenens åbningsprogram. Hun er bl.a. tilknyttet Den Kongelige Ballet som koreograf, underviser og censor samt kunstnerisk leder af Copenhagen Contemporary Dance School og Copenhagen International Dance Festival. I samarbejde med sidstnævnte præsenteres til åbningen af Art Matter 2024 to uddrag fra værket Into Silence; What Meets the Eye og Got Your Back. 
 
What Meets the Eye reflekterer over, hvad øjet ser, når vi retter blikket mod hinanden. Forestillingen er skabt til udstillingen af Alberto Giacomettis værker på SMK. 

Got Your Back fremføres af afgangselever fra Copenhagen Contemporary Dance School og opføres for første gang i Nikolaj Kunsthal. 
 
Komprimeret bas, støj og breakbeats i genresammenrand mellem d'n'b, ambient og shoegaze 
Duoen abolish i sørger for festens soundtrack både bag dj-pulten udenfor på Nikolaj Plads og senere på aftenen i Nedre Galleri, hvor de spiller live. abolish i består af udstillingsaktuelle Simin Stine Ramezanali (i musiksammenhænge kendt fra bl.a. SLIM0) og Berlin-bosatte Maryam Fazeli, der er kunstnerisk aktiv under aliaset moraya. Deres fælles output kombinerer bl.a. komprimeret bas, støj og breakbeats i genresammenrand mellem d'n'b, ambient og shoegaze. 

"Åbningsfesten er en af de begivenheder, vi glæder os utroligt meget til, fordi den både rummer nogle fantastiske kunstoplevelser og også en vis mængde sjov og ballade. Festen samler mange forskellige feststemte mennesker, og det skaber en helt unik stemning," siger Jan Falk Borup, programchef hos Art Matter.    

Helene Nyborg Bay, der er kunstnerisk leder i Nikolaj Kunsthals, supplerer: 
“Art Bar Extravaganza er for Nikolaj Kunsthal en af de festligste aftener på året. Her møder et interesseret og veloplagt publikum kunsten helt tæt på. I år glæder jeg mig utroligt meget til at opleve både Kongstads tankevækkende performance om fald, Lotte Sighs smukke og dramatiske koreografier og ikke mindst koncert med abolish i. Samtidig kan man gratis opleve vores tre aktuelle udstillinger, hvilket, jeg håber, mange vil benytte sig af.”

Nikolaj Kunsthals naborestaurant Cholon etablerer i aftenens anledning et gadekøkken på Nikolaj Plads, der serverer vietnamesiske specialiteter.  
 
Der er gratis vin sponsoreret af Spier til de første og de hurtige. 
 
Fri entré. 

Titel: Art Bar Extravaganza 2024 
Hvornår: 23. maj kl. 18-22 
Entré: gratis  
Oplev: Miriam Kongstad, Lotte Sigh, abolish i, Cholon og Spier
 
Credits:  
Free-Fall  
Tekst, koreografi, performance: Miriam Kongstad 
Lydkomposition: Josefine Struckmann 
Miriam Kongstad kostume: Stamm.Exchange  
Værket, der havde premiere på Folkemødet på Bornholm i 2023, er oprindeligt kommissioneret af Ny Carlsbergfondet. 

What Meets the Eye 
Medvirkende: Erika Cucumazzo & José Antonio Luque 
Koreografi: Lotte Sigh 
Kostumer: Sandra Møller Svendsen 
Lyddesign: Mikkel Carlsen, Max Richter m.fl. 
Støttet af Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond & Aage and Johanne Louis-Hansens Fond 
 
Got Your Back 
Medvirkende: afgangselever 2024 fra Copenhagen Contemporary Dance School 
Koreografi: Lotte Sigh 
Lyddesign: Mikkel Carlsen, J.S. Bach m.fl.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Lotte Sigh, What Meets The Eye
Lotte Sigh, What Meets The Eye
Download
Free-Fall, Miriam Kongstad
Free-Fall, Miriam Kongstad
Download
abolish i
abolish i
Download
Nikolaj Kunsthal
Nikolaj Kunsthal
Download
Nikolaj Kunsthal
Nikolaj Kunsthal
Download
Simin Stine Ramezanali x Koffi & Højgaard, Platform
Simin Stine Ramezanali x Koffi & Højgaard, Platform
Download
Rune Bering, Bycatch, Øvre Galleri
Rune Bering, Bycatch, Øvre Galleri
Download
Super High End Underground, Nedre Galleri
Super High End Underground, Nedre Galleri
Download

Links

Om Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Kunsthal præsenterer især dansk samtidskunst i unikke historiske omgivelser midt i København.

Kunsthallen er beliggende i den gamle Sankt Nikolaj Kirke, der kan dateres tilbage til 1200-tallet. Den smukke arkitektur indgår i samspil med skiftende udstillinger, senest af bl.a. Shane Brox, Mikkel Carl, Radar Contemporary, Ditte Ejlerskov og Nikoline Liv Andersen. Nikolaj Kunsthal har sit fokus på Københavns samtidskunstscene og er optaget af kunstmøder på tværs af genrer, medier og formater.

Kunsthallen præsenterer også løbende koncerter, performances, omvisninger, middage, talks og ikke mindst det nye udstillingsrum Platform, der er dedikeret til unge kunstnere og kuratorer. Læs mere på nikolajkunsthal.dk         

Om Art Matter Festival

Art Matter Festival (tidligere Art Week) blev etableret i 2013. Siden har vi, i tæt samarbejde med udstillingsstederne selv, arbejdet for at præsentere og samle samtidens billedkunst.

Art Matter Festivals aktiviteter skabes i samarbejde med op mod 50 udstillingssteder, fra de største kunstmuseer, over kunsthaller og gallerier til kunstnerdrevne projektrum i de tre byer. Vores samarbejdspartnere udvikler selv eller i samarbejde med festivalen programindhold til Art Matter Festival, som derfor er spækket med nye udstillinger, performances, koncerter, debatter, branche-aktiviteter, kunstture og møder med kunstnerne selv. Læs mere her.

Følg pressemeddelelser fra Nikolaj Kunsthal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nikolaj Kunsthal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye