Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Ledighedsindikator peger på en uændret ledighed

Del

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings sæsonkorrigerede ledighedsindikator for april 2024 tyder på, at ledigheden vil falde med 100 fuldtidspersoner fra marts til april 2024.

Styrelsens sæsonkorrigerede ledighedsindikator er baseret på antallet af ledige, der er tilmeldt Jobnet.dk.

De nyeste tal i ledighedsindikatoren viser, at antallet af ledige tilmeldt jobnet.dk er faldet med 100 fuldtidspersoner fra mart til april 2024, når der korrigeres for sæsonudsving. Dette tyder på, at den registerbaserede ledighed for april 2024, der offentliggøres den 22. maj kl. 9.00, vil vise en uændret ledighed.

Udviklingen dækker over, at antallet af kontanthjælpsledige tilmeldt Jobnet.dk er faldet med 200 fuldtidspersoner fra marts til april 2024, mens antallet af dagpengeledige tilmeldt Jobnet.dk er steget med 100 fuldtidspersoner i samme periode.

Opgørelsen over ændringerne i det sæsonkorrigerede antal ledige tilmeldt Jobnet.dk kan bruges som en tidlig indikator for, hvordan ledigheden vil udvikle sig. Udviklingen i den aktuelle ledighedsindikator fra marts til april 2024 kan således give en indikation af udviklingen i den registerbaserede ledighed for april 2024, der bliver offentliggjort på STARs statistikbank Jobindsats den 22. maj 2024.

STAR’s ledighedsindikator for maj 2024 bliver offentliggjort den 6. juni kl. 9.00. 

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering indsamler og producerer grundlaget for de registerbaserede opgørelser af ledigheden i Danmark. Styrelsen offentliggør egne ledighedstal på STAR’s statistikbank Jobindsats.dk.

Læs notatet om opgørelsesmetoden i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings site Jobindsats.dk, hvor statistikkerne bag tallene også kan findes.

Statistik: Ledighedsindikator: Sæsonkorrigeret antal tilmeldte fuldtidsledige på Jobnet

Kontakter

Om:

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) er en styrelse, der hører under Beskæftigelsesministeriet. STAR arbejder med politikforberedelse, lovarbejde, implementering, viden og digitalisering i forhold til det danske arbejdsmarked.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye