Norlys

Nyt samarbejde skal hjælpe flere tunge el-køretøjer ud på de danske veje

Del

Norlys og MAN Truck & Bus indgår et nyt samarbejde, der skal gøre vognmændenes overgang fra dieseldrevne lastbiler til el både nemmere og mere enkel.

Der er kommet flere ellastbiler på de danske veje. Det er dog stadig kun én procent af de danske lastbiler, som kører på el. For at komme i mål med den grønne omstilling, er det afgørende, at også den tunge transport elektrificeres. Netop derfor indgår Norlys og MAN Truck & Bus Danmark et nyt samarbejde, som skal hjælpe vognmændene til en nemmere overgang, når de skal udskifte deres vognpark til eldrevne lastbiler.

- En helt afgørende forudsætning for, at vognmændene vælger en ellastbil er et velfungerende ladenetværk. Det gælder både rundt i landet og ved vognmændenes egne logistikcentre og depoter. Derfor har vi etableret en 360° e-Mobilitets-rådgivning i forbindelse med lanceringen af vores MAN eTruck, hvor vi tilbyder vognmændene totalløsninger på køb, finansiering, service og ladeløsninger, siger Søren Nybroe, der er Head of Truck Sales hos MAN Truck & Bus Danmark.

Han peger på, at samarbejdet med Norlys skal skabe tryghed hos vognmændene ved at sikre, at de kan få dækket deres ladebehov, når de investerer i eldrevne lastbiler.

- At elektrificere den tunge transport er en vigtig samfundsopgave, som vi både vil og kan bidrage til at løse i Norlys. Vi er i gang med at opbygge et landsdækkende ladenetværk til tung transport, og her vil vi naturligvis i dialog med vognmændene om, hvor vi mest hensigtsmæssigt placerer også vores offentlige ladepunkter, siger Ellen Trolle, der er direktør for Norlys’ ladestanderforretning.

Hos MAN Truck & Bus Danmark mærker de allerede, at vognmændene tager godt imod det nye tilbud om rådgivning.

- Samarbejdet med Norlys giver os en ekstra dimension i vores rådgivning, da vi nu kan give vores kunder mulighed for at indgå i MAN’s ladekoncept, og tilbyde dem en rådgivning fra Norlys om, hvordan de bedst løser deres ladebehov både ved egne lokationer og rundt om i landet, siger Peter Lyhr Sørensen, der er Key Account Manager hos MAN Truck & Bus Danmark.

Kontakter

Billeder

MAN eTruck – MANs 100% elektriske lastbil, der lanceres i Danmark i slutningen af 2024
MAN eTruck – MANs 100% elektriske lastbil, der lanceres i Danmark i slutningen af 2024
Download
Søren Nybroe, Salgschef Truck Danmark sammen med Ellen Trolle, direktør for Norlys ladestanderforretning.
Søren Nybroe, Salgschef Truck Danmark sammen med Ellen Trolle, direktør for Norlys ladestanderforretning.
Download
Norlys’ 400 kW ladestander til tung transport
Norlys’ 400 kW ladestander til tung transport
Download

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern. Vi er ejet af flere end 800.000 andelshavere og leverer energi, ladestandere, tv, internet, og mobiltelefoni til danskerne.

Vi ejer landets største elnet, landets største fibernet og via vores ejerskab af Telia Danmark halvdelen af landets største mobilnet. Derudover ejer vi aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading og den grønne, cirkulære industripark Greenlab, samt halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Vores 4.600 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København kæmper for et grønt og digitalt Danmark. 

Om MAN Truck & Bus

MAN Truck & Bus er en af verdens førende producenter af erhvervskøretøjer og udbydere af transportløsninger. Virksomhedens produktportefølje omfatter lastbiler, varebiler og busser til passager- og godstransport. MAN har fokus på den grønne omstilling i transportsektoren og er langt fremme med udviklingen af kommercielle køretøjer på alternative drivmidler, som elektricitet. MAN Truck & Bus er en virksomhed tilhørende TRATON SE og beskæftiger mere end 34.000 mennesker verden over.

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye