Viborg Bibliotekerne

Maleri og keramik - ny udstilling i Gudenåhuset

Del

Bjerringbro Kunstforening og Gudenåhuset er nu klar med en ny spændende udstilling, som er et møde mellem billedkunstner Erik Boyes landskabsmotiver og keramiker Pernille Ørnsøs naturinspirerede keramikskulpturer.

Pernille Ørnsø og Erik Boye
Pernille Ørnsø og Erik Boye

Erik Boye
Udeliv og tegnelyst ligger til grund for Erik Boyes malerier med kyster, haver og horisonter, træer og fugle, græs og blomster. Det handler om tilværelsens gaver og vilkår.
Erik bruger store og små pensler – og sin t-shirt - til at male med. Han har vandret i de nordiske lande og i Skotland og England og er optaget af keltisk kristendom, hvor naturen opfattes som Guds store bog.
Erik Boye fik i 2023 et maleri optaget på KP - Kunstnernes Påskeudstilling i Århus.

Pernille Ørnsø:
Keramiker Pernille Ørnsø er inspireret af organiske former og skaber abstrakte keramiske skulpturer i stentøjsler, med og uden glasur.
Hun er optaget af bevægelse, huller, balance og positiv kontra negativ form. De enkelte former får enten lov at stå alene, eller sættes sammen, så der skabes nye og mere komplekse former. Pernille bor og arbejder i Holstebro og hun har flere gange haft værker med på censurerede udstillinger.

De to kunstneres værker står fint sammen i Gudenåhusets udstillingslokale, hvor udstillingen kan ses til og med 30. maj i Bjerringbro Biblioteks betjente åbningstid: mandag, tirsdag og onsdag kl. 10-18, torsdag og fredag kl. 10-17 samt lørdag kl. 10-13.

Kontakter

Dagny Vistisen, Viborg Bibliotekerne / Gudenåhuset,
dav@viborg.dk, 42262921

Billeder

Pernille Ørnsø og Erik Boye i Gudenåhuset
Pernille Ørnsø og Erik Boye i Gudenåhuset
Download
Erik Boye: Gudenåen
Erik Boye: Gudenåen
Download
Pernille Ørnsø
Pernille Ørnsø
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Viborg Bibliotekerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Bibliotekerne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye