Energirenoveringer vinder frem: Stigende efterspørgsel efter særligt lån
Øget komfort og forskønnelse af boligen topper ønskelisten for renoveringslystne danskere. Der er dog også penge at spare både på forbruget og på lånet, hvis man foretager energivenlige renoveringer. Sådan lyder det fra Sparekassen Kronjylland og Gjensidige.

Der er mange forskellige årsager til, at vi vælger at renovere vores bolig. Selvom ikke alle forbedringerne kan ses med det blotte øje, har de fleste af dem det til fælles, at de øger boligens værdi og er med til at nedbringe udgifterne til boligen.
De seneste år er der dog kommet en større bevidsthed blandt boligejere om, at mindre synlige renoveringer som eksempelvis energi- og klimaforbedringer af hjemmet kan give flere fordele end de mere synlige af slagsen.
For Jesper Vejergang Christensen, der er fagchef for bolig i Sparekassen Kronjylland, er der ingen tvivl om, at klimavenlige renoveringer vinder frem i danskernes bevidsthed:
“Vi oplever en markant stigning i interessen for at energirenovere og har set en fordobling i antallet af vores særlige lån til netop energirenoveringer. Det er lån, hvor man som forbruger får nogle mere gunstige vilkår som en lavere rente. Derved får man færre udgifter i forbindelse med sit lån i forhold til, hvis der var tale om et almindeligt boliglån. Den store stigning i denne type lån viser, at energirenoveringer er blevet attraktivt for mange flere.”
Komfort og klima bør ikke være modsætninger
Når danskerne skal renovere, er det dog typisk andre forhold, der står øverst på ønskesedlen end en mere energivenlig bolig. I en ny undersøgelse fra YouGov, som er lavet for Gjensidige og Sparekassen Kronjylland, svarer syv ud af ti danskere, der enten har renoveret eller ønsker at gøre det inden for de kommende år, at deres motivation for renovering er at forskønne deres bolig.
Hver anden svarer, at de også gør det for at gøre boligen mere komfortabel at bo i. Omvendt giver blot hver fjerde udtryk for, at de gør det for at opnå en mere energivenlig bolig.
Men forskønnelse og øget komfort bør ikke stå i modsætning til at gøre boligen mere energivenlig. Sådan lyder det fra skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen. Hun peger på, at mange af de populære forbedringer i boligen, faktisk gør boligen mere energivenlig, samtidig med at den bliver mere komfortabel at bo i.
“Vælger man at skifte døre, vinduer eller efterisolere sit hus, vil man ofte opleve både store energimæssige fordele, men også et indeklima, der er rarere og sundere at bo i. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at tydeliggøre, at energivenlige renoveringer ikke kun gavner klimaet. De er simpelthen med til at gøre boligen til et bedre sted at være - og øger ofte også boligens værdi.”
Det billede genkender Jesper Vejergang Christensen, der har set nærmere på, hvilke typer af renovationer Sparekassen Kronjyllands kunder typisk låner penge til, når de energirenoverer:
“Faktisk viser der sig ikke et entydigt billede. Det er både populært at få skiftet vinduer og at efterisolere boligen, men vi ser også mange, der ønsker at skifte boligens varmekilde. Udskiftning af varmekilde kan virkelig være noget, der giver en stor økonomisk gevinst på sigt, både i familiens hverdagsøkonomi, men også i det øjeblik, boligen måske skal sælges. En bolig med lave energiudgifter og en moderne varmekilde er noget, boligkøberne i dag lægger stor vægt på. Så der er mange gode grunde til at give boligen et løft, slutter han.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget blandt 402 repræsentativt udvalgte boligejere over 18 år af © YouGov for Gjensidige i februar 2024.
Hvad var vigtigst for dig i forbindelse med renoveringen af din bolig eller hvad er årsag til at du planlægger at renovere? |
|
At forskønne boligen |
69% |
At gøre boligen mere komfortabel at bo i |
53% |
At fastholde/øge boligens værdi |
36% |
At sænke løbende forbrugsomkostninger (el, vand, varme etc) |
33% |
At gøre boligen mere klimavenlig |
23% |
At forebygge vejrskader |
15% |
Andet, notér venligst: |
1% |
Ved ikke |
2% |
Nøgleord
Kontakter
Andreas MortensenKommunikationskonsulentGjensidige
Tlf:27 52 46 44am@gjensidige.dkGjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.500 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 36 mia. NOK i 2023, mens forvaltningskapitalen udgjorde 148 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Flertal af danskerne glemmer vigtigt eltjek: Kan få alvorlige konsekvenser2.4.2025 07:40:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er de færreste danskere, der husker at teste deres fejlstrømsafbryder, selvom det kan forhindre brand og livsfarlige stød. En ny undersøgelse fra YouGov, foretaget for Gjensidige og NRGi, viser, at over halvdelen af danskerne ikke ved, hvordan de tester deres HPFI-relæ.
Tusindvis af danskeres ferie bliver påvirket af nye regler fra 2. april31.3.2025 07:32:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra på onsdag d. 2. april 2025 skal du have en forhåndsgodkendelse, også kaldet Electronic Travel Authorisation (ETA), hvis du skal rejse til Storbritannien eller Nordirland. En ny undersøgelse viser, at lige knap 70 procent af danskerne ikke kender til de nye regler.
Trods sundhedsfare og miljøbelastning: Så mange brændeovnsejere fyrer ulovligt op28.3.2025 07:37:00 CET | Pressemeddelelse
Der er mange materialer, det er forbudt at fyre op med i brændeovnen. Alligevel fyrer cirka hver femte brændeovnsejer op med ulovlige materialer, når hjemmet skal opvarmes. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Gjensidige.
Når stormfloden raser: 245 boliger har været ramt mere end én gang26.3.2025 07:36:00 CET | Pressemeddelelse
Indenfor den seneste årrække har gentagne stormfloder ramt Danmark, og hver gang påvirker vandets hærgen boliger i klimaudsatte områder. Nye tal fra Naturskaderådet viser, at 245 boliger har været ramt af stormflod mere end én gang.
Risiko for hudkræft: Så unge er danskerne, når de tager sol første gang.19.3.2025 07:39:00 CET | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse viser, at danskerne er meget unge, når de første gang besøger et solarie. Det er stik imod Sundhedsstyrelsens nyeste anbefalinger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum