Ishøj Kommune

Oplev 17 Verdenstræer i Vejleåparken: Ny gårute indviet af kulturformand Pia Skourup og skoleelever

Del

Fredag den 26. april blev den nye gårute ’17 Verdenstræer’ i Ishøj indviet af elever fra Strandgårdskolen og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Pia Skourup. Til Indvielsen blev det 17. træ plantet af elever og formanden i fællesskab.

Til Indvielsen blev det 17. træ plantet af elever og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Pia Skourup i fællesskab.
Til Indvielsen blev det 17. træ plantet af elever og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Pia Skourup i fællesskab.

Gåruten ’17 Verdenstræer’ i Ishøj forbinder 17 smukke og særligt udvalgte træer i området fra Strandgårdskolen til Ishøj Bycenter. Træerne er udvalgt af Anne Terkelsen fra Kulturium og Anja Vensild Hørnell fra Ishøj Naturcenter i samarbejde med Grønt udvalg i AAB55 og Ishøj Boligselskab.

Hvert af de 17 træer er koblet til et af FN’s 17 Verdensmål. På alle træer er der tekster og opgaver, som kobler sig til et verdensmål, formidlet i øjenhøjde til både børn og voksne. 

Et eksempel er Lindetræet som er koblet til Verdensmål 14 – Livet i havet. 

 ”I gamle dage var der mange etbenede pirater, der lavede sig et træben af lindetræ, fordi det er nemt at snitte i. Så i gamle dage havde de søfarende brug for lindetræet,” fortæller Anja Vensild Hørnell fra Ishøj Naturcenter,

På hvert af de 17 træer er der et skilt med en QR-kode, der fører dig ind på Ishøj Kommunes hjemmeside, hvor du kan læse om træet, verdensmålet, og små opgaver, der kan løses af børn i seks til otteårsalderen.

Det 17. træ

Til indvielsen blev det 17. træ på gåruten plantet: Tempeltræet.

Tempeltræet er valgt som det 17. verdenstræ, fordi det er et træ, der symboliserer visdom. Tempeltræet er den ældste, nulevende træart. Tempeltræet har vokset på jorden siden dinosaurernes tid, og dets blade kan bruges til medicin. 

Om træet udtaler formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Pia Skourup:

”Det er den visdom, vi alle har brug for i dag. Vi skal træffe kloge beslutninger lige nu og her, her i Ishøj kommune, og tænke bæredygtighed ind i alle vores beslutninger. Det er vi heldigvis allerede rigtig godt i gang med her i Ishøj.”

Nu er det sidste verdenstræ planet, og ruten er klar til at blive udforsket af både børn og voksne. Ruten strækker sig over ca. 5 km, men man behøver ikke at gå hele ruten på én gang. Man kan sagtens gå dele af den. Kortet over ruten er gratis og kan hentes på Kulturium Bibliotek i Ishøj. 

”Jeg håber, at både små og store børn og rigtig mange voksne vil tage sig tid til at udforske de 17 træer,” fortæller Pia Skourup.

Faktaboks om projektet:

Bag projektet står Kulturium og projektleder Anne Munch Therkelsen. Projektet er udviklet og realiseret i et samarbejde med Grønt Udvalg i AAB55 Vejleåparken, Ishøj Boligselskab, Ishøj Naturcenter og Strandgårdskolen. Projekt 17 Verdenstræer er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje. 

Du kan læse mere om hele projektet på ishoj.dk/17verdenstræer

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye