Stor donation fra Villum-Fonden muliggør en sanse- og nyttehave på Regionshospitalet Gødstrup
Drømmen om at skabe et uderum, som er helende og afstressende for patienter, pårørende og personale, og som har konkret nytteværdi i forhold til produktion af mad til patienter og personale, kan nu blive en realitet på Regionshospitalet Gødstrup.
Idéen har været på tegnebrættet i mange år, og hospitalets kantine, Havens Madhus, har for længst fået sit navn derefter. Nu er økonomien til en sanse- og nyttehave på Regionshospitalet Gødstrup faldet på plads, takket være en donation på ca. 4,6 millioner fra Villum Fonden.
Når sanse- og nyttehaven er færdiganlagt - forhåbentligt i sommeren 2025 - vil den være et sted, hvor patienter, pårørende og personalet kan få et pusterum fra hospitalets travlhed. Haven kan også bruges som en aktiv del af behandlingen, eksempelvis når patienten skal genoptrænes. I haven vil der blive dyrket bæredygtige blomster, urter, grøntsager. m.m., og ønsket er desuden, at det skal være et sted, hvor udsatte borgere kan deltage i havearbejdet som en meningsgivende hverdagsaktivitet.
"Vi er virkeligt glade for den flotte donation, der gør dette projekt muligt. På det nye hospital i Gødstrup, arbejder vi hele tiden på at forbedre rammerne og udvikle nye muligheder for vores patienter, pårørende og personale. Det er vigtigt for os at se alle som hele mennesker, der har noget at bidrage med. Med sanse- og nyttehaven får vi nu en unik mulighed for at arbejde endnu mere med rummet omkring maden og måltidet, altså lade måltidet nære både krop og sjæl", siger sygeplejefaglig direktør Rikke Degn
For personalet i Afdelingen for Ernæring på Regionshospitalet Gødstrup vil nyttehaven også skabe konkret værdi for produktionskøkkenet. Der vil nemlig kunne høstes bæredygtige urter frugter og grøntsager, som kan supplere de indkøbte råvarer til produktionen af mad til indlagte patienter og i Havens Madhus til hospitalets øvrige brugere.
"Med sanse- og nyttehaven får vi mulighed for at tilføre en ekstra dimension til patienternes mad, nemlig at dele af den er hjemmedyrket. Derudover drømmer vi om, at blomster fra haven – både dem, der kan spises, og dem, der kan blive til buketter - kan finde vej ind i hospitalet, samtidig med at patienter og pårørende kan nyde en gåtur i haven", forklarer ernæringschef Lone Viggers.
Regionsrådets udvalg for bæredygtighed, teknologi og anlæg præsenteres for planerne på et møde i maj.
Kontakter
Rikke DegnSygeplejefaglig direktør
Tlf:+45 2819 4002rikke.degn@goedstrup.rm.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup
Effektiv mikrocirkulation giver bedre heling: 2,3 mio. kroner til kirurgisk forskning21.11.2024 09:42:03 CET | Pressemeddelelse
Forskningsafsnittet ved Mave- og Tarmkirurgi på Regionshospitalet Gødstrup har fået i alt 2, 3 mio. kroner til at forske i en ny metode, der kan forbedre patienters heling efter operation.
Regionshospitalet Gødstrup ansætter uddannelseschef23.10.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens uddannelsesopgave er under forandring. Derfor ansætter Regionshospitalet Gødstrup Vibeke Røn Noer som ny uddannelseschef fra den 1. december 2024. Vibeke Røn Noer kommer fra en stilling som forskningsleder, ph.d. ved VIA University College, Center for professionsstudier i Aarhus.
Kom og se akutklinikkerne og paramedicinerbilen indefra17.9.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Lørdag den 21. september kan du komme inden for i akutklinikkerne i Ringkøbing og Lemvig og se nærmere på en af Præhospitalets nye paramedicinerbiler.
Mave- og Tarmkirurgi får ny cheflæge med omfattende erfaring14.8.2024 11:00:40 CEST | Pressemeddelelse
Anders Husted Madsen kommer fra en stilling som ledende overlæge med ansvar for Mave- og Tarmkirurgisk Sengeafsnit på Regionshospitalet Gødstrup, og bringer en omfattende erfaring og en solid klinisk faglig baggrund til stillingen som cheflæge for Mave- og Tarmkirurgi.
Meget mindre madspild i Gødstrup9.8.2024 10:00:22 CEST | Pressemeddelelse
Med det unikke koncept for mad og måltider på Regionshospitalet Gødstrup er madspildet fra patientmaden reduceret fra ca. 40% til ca. 8%. Dermed er der nu en langt bedre udnyttelse af jordens ressourcer og hospitalets økonomi.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum