Agria Dyreforsikring

Hvordan skal hund og kat holde ferie i år?

Del

Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.

Uanset om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie, kræver det, at du planlægger ferien for dit kæledyr i god tid.
Uanset om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie, kræver det, at du planlægger ferien for dit kæledyr i god tid. Agria.dk

Hvor går sommerferien hen i år? Og skal hunden eller katten med?
- Under de rette omstændigheder kan sommerferierejser være en fantastisk måde at tilbringe kvalitetstid med familien – og familien inkluderer for mange mennesker også deres elskede kæledyr, siger Lotte Evers, marketingchef hos Agria Dyreforsikring.
Hun opfordrer til, at du som dyreejer overvejer, hvad der er den bedste løsning for hund eller kat, når det kommer til ferien og understreger samtidigt, at ”det ofte kræver lidt ekstra planlægning at tage sit kæledyr med på ferie, og at det kan koste lidt ekstra, hvis I skal overnatte på hotel.”

Ferieforberedelser

Uanset om du beslutter dig for, at dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i en pension eller om det skal med på ferie, kræver det ofte både tid og forberedelse, og det er nødvendigt at tage nogle forholdsregler for at sikre en tryg ferie for både dig og dit dyr, forklarer Lotte Evers:
- Tjek først op på, om der er styr på det helt basale: Er din hund eller kat ID-mærket, enten med chip eller tatovering, og har den de nødvendige vaccinationer og forsikringer? For hundens vedkommende skal man huske, at det er lovpligtigt, at hunden bærer hundetegn, og husk landekoden +45 foran dit mobilnummer. 

Kæledyr på ferie i udlandet

Skal I på ”kør-selv-ferie” i bil, skal du huske at indlægge pauser, hvor dit kæledyr kan få vand, mad og mulighed for at gå på toilettet og strække benene ud og få lidt hygge og nus.
Lotte Evers opfordrer til, at du i god tid vænner dit dyr til at opholde sig enten i en transportkasse, i bilens bagagerum bag et sikkerhedsgitter eller spændt fast i en sikkerhedssele.
- Sørg for at hund eller kat ikke sidder i bagende sol under kørslen, og husk på, at selv om der er aircondition i bilen, så når det sjældent helt om til bagagerummet, og er det tætpakket med bagage, går det også ud over lufttilstrømningen og påvirker dermed deres trivsel på køreturen.
- Du skal sikre dig, at dit dyr har de nødvendige papirer og vaccinationer i orden, hvis hunden eller katten skal med på udenlandsferien. Nogle lande stiller nemlig specifikke krav, når du rejser ind i landet med dyr, understreger Lotte Evers og forklarer, at alle dyr, der krydser landegrænser i EU, skal have et gyldigt EU-pas og være ID-mærket med mikrochip eller tatovering, så dyrets oplysninger kan holdes op imod oplysningerne i passet.
- Så snart du skal krydse en landegrænse med din hund eller kat, kræves det f.eks., at den har fået en rabiesvaccine. Vaccinen skal gives mindst 21 dage inden, dyret skal ud at rejse, så du skal være ude i god tid. Nogle lande har desuden regler for, hvordan dyret er sikret under kørsel, og andre har desuden også særlige krav til vaccination eller ormekur og flåtbehandling.
Derfor er det vigtigt at undersøge de specifikke regler for hvert land, du planlægger at besøge, inden du rejser, og Lotte Evers anbefaler, at du kontakter din dyrlæge eller Fødevarestyrelsen, der kan hjælpe med hvilke regler, der skal overholdes.

Kæledyr på ferie i Danmark

Flere danskere er begyndt at tage særligt hunden med på sommerferie indenfor landets grænser. Her opfordrer Lotte Evers til, at du undlader f.eks. at booke sommerhus, campingplads eller færgebilletter online, før du har kontaktet selskabet og informeret dem om, at du vil have din hund eller kat med.
- I værste fald kan du risikere at stå på feriens første dag og få nej til ombordstigning eller overnatning og samtidig hæfte for udgifter, der ikke kan refunderes.
Hun understreger dog, at det normalt ikke er et problem at rejse med hverken bus, tog eller færger med kæledyr, og mange campingpladser og sommerhusudlejere tillader kæledyr.
- Ikke alle færgeruter tillader hunde, hvis man går om bord til fods uden bil, og på nogle færgeruter skal hund og kat blive i bilen under overfarten. Derfor er det vigtigt at spørge på forhånd. Og er det sommerhusferie, der er på tegnebrættet, skal du overveje feriens andre aktiviteter, for du kan ikke bare forvente, at din hund vil kunne være alene hjemme et fremmed sted, hvilket er, hvad et sommerhus er for din hund.
Går ferien til Bornholm, skal du desuden være opmærksom på din rejserute: Hvis du rejser fra Køge til Rønne med den direkte færge med din hund/kat, rejser du inden for Danmarks grænser, og her gælder der ingen særlige regler. Rejser du derimod over Sverige og tager færgen fra Ystad til Rønne skal du overholde de svenske myndigheders krav til indrejse med husdyr, bl.a. ID-mærkning, gyldig rabiesvaccination og EU-kæledyrspas.

null
Marketingchef i Agria, Lotte Evers, opfordrer hunde- og katteejerne til at overveje, om det er den bedste løsning for dyrene, at de skal med på ferien. Agria.dk

Når kæledyret IKKE skal med på ferie

- Hvis du vælger at holde ferie uden dit dyr, skal du være opmærksom på, at det også har behov, der skal opfyldes, mens du er væk. De må ikke føle sig glemt. De skal være i godt selskab, fodres korrekt og have sine fysiske og mentale behov dækket gennem daglig aktivering - helt som de plejer til hverdag. Det kan løses på flere måder, forklarer Lotte Evers:

Pet-sitting: Det bedste for dit dyr vil være, at en ansvarsbevidst voksen midlertidigt flytter ind og overnatter i din bolig, så din hund eller kat kan befinde sig i sine vante omgivelser. På den måde opretholdes dyrets rutiner i et velkendt miljø. Katte keder sig sjældent, og de sover ofte op til 20 timer i døgnet, så derfor kan det for deres vedkommende også løses ved, at ”sitteren” kigger forbi og tjekker op på katten mindst en gang i døgnet og som minimum sørger for at få nusset lidt med katten og set, at den har rent vand, foder i skålen og en ren kattebakke.

Pasning hos venner eller familie: Her er det vigtigt, at deres hjem og omgivelser er hunde- og kattevenlige. Huset skal være sikret, så hverken hund eller kat kan slippe ud, og udemiljøet skal være sikret med en god indhegning, så ”gæsten” kan opholde sig udendørs uden risiko for at komme galt afsted. Hunden bør i øvrigt ikke efterlades alene i et fremmed hus, da den muligvis ikke føler sig tryg ved at være alene nye steder.

Pension: Her er det ekstravigtigt, at du planlægger i god tid: Mange dyrepensioner melder fuldt booket længe inden, vi nærmer os højsæsonen. Vær ude i god tid, tjek stedet ud, tal med ejeren og undersøg, hvordan ferien kommer til at forløbe for din hund eller kat. Spørg ind til, hvilke krav pensionen stiller til f.eks. vaccination, orme- og loppebehandling og til hvilke forhold og aktiviteter dyret har udsigt til. Undersøg stedets hygiejne – er der rent og ryddeligt? Er der adgang til udendørs løbegård? Hvordan og hvor meget kontakt har personalet med dyrene? Og undersøg, om dyret kan få sin egen, vante mad med? Både du og kæledyret skal være trygge ved den pension, du vælger, og du bør altid booke en prøveovernatning, inden din hund eller kat skal opholde sig på en pension for første gang. På den måde kan du se, hvordan de reagerer på opholdet. Sørg altid for at have en ”back up” plan, skulle hunden eller katten pludselig mistrives i pensionen eller bliver syge.

Kontakter

Billeder

Uanset om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie, kræver det, at du planlægger ferien for dit kæledyr i god tid.
Uanset om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie, kræver det, at du planlægger ferien for dit kæledyr i god tid.
Download
Marketingchef i Agria, Lotte Evers, opfordrer hunde- og katteejerne til at overveje, om det er den bedste løsning for dyrene, at de skal med på ferien.
Marketingchef i Agria, Lotte Evers, opfordrer hunde- og katteejerne til at overveje, om det er den bedste løsning for dyrene, at de skal med på ferien.
Download

Links

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.

Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye