Estate

Kæmpe fald i antallet af indbrud i private boliger

Del

Stigningen i antallet af alarmer og mere hjemmearbejde har gjort livet surt for indbrudstyvene. Antallet af indbrud i private boliger er faldet med 65 pct. på ti år.

Foto: Shutterstock

De sidste ti år er antallet af indbrud i private beboelser faldet 65 pct. – fra 41.946 indbrud i 2013 til 14.844 indbrud i 2023. Det viser tal fra Danmark Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Ifølge mæglerkæden er den eksplosive stigning i opsætning af alarmer de senere år en væsentlig årsag til det faldende antal indbrud. Men også udviklingen i den måde, vi arbejder på, spiller en stor rolle.

- Under corona blev det udtalt med hjemmearbejde, men også i årene op til, var hjemmearbejde begyndt at smage af mere hos mange mennesker med kontorarbejde, som fortrinsvis foregår foran en skærm. Og når vi er mere hjemme, er den logiske konsekvens, at man sjældnere får besøg af tyve, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han glæder sig over udviklingen, som han samtidig mener kan være med til at luge ud i et særligt negativt udtryk, der indimellem bruges i forbindelse med bolighandler.

- Tidligere kunne man godt møde udtrykket ”et kvarter med mange indbrud”, men den benævnelse er heldigvis ved at udgå. Når det så er sagt, så bliver der stadig begået et stort antal indbrud, hvor det for dem, det går ud over, selvfølgelig er frygteligt, siger Thomas Hovgaard.

Opfordringen vil derfor altid være, at man træffer de nødvendige forholdsregler mod indbrud.

- Bor man i et område med naboer, bør man for eksempel alliere sig med hinanden og holde ekstra øje med hinandens boliger. Den ekstra opmærksomhed kan forhindre indbrud, og selvfølgelig kan alarmer også hjælpe. En tyv vil formentlig fravælge boliger med alarmer, hvis der er en valgmulighed, siger Thomas Hovgaard.

Udvikling i antal anmeldte indbrud i private boliger 2013 - 2023

2013 2015 2017 2019 2021 2023
Antal indbrud 41.946 33.129 29.147 24.705 14.907 14.844
Kilde: Danmars Statistik

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye