Åbenhed om grøn omstilling skal styrke dansk konkurrenceevne

Del

Folketinget har i dag vedtaget lovforslag, som implementerer nye EU-regler om virksomheders bæredygtighedsrapportering.

De største danske virksomheder vil fremover blive mødt af nye rapporteringskrav, der forpligter dem til at oplyse om deres arbejde med bæredygtighed. Det kan bl.a. omfatte data om deres miljø- og klimaaftryk, men også om f.eks. arbejdsforholdene hos deres underleverandører er i orden.

Det har Folketinget i dag besluttet med vedtagelsen af lovforslaget om virksomheders bæredygtighedsrapportering.

Formålet med lovforslaget er at understøtte gennemsigtighed i den grønne omstilling og dermed give konkurrencefordele for danske virksomheder i et mere og mere bæredygtigt marked. Regeringen anerkender, at omstillingen til de ny rapporteringskrav i første omgang er en omkostningstung udfordring for virksomhederne. 

”Når vi tydeligt kan se, hvem der reelt er grønne, og hvem der pynter sig med lånte fjer, vil det gøre en kæmpe forskel for den grønne omstilling. Danske virksomheder er langt fremme, når det gælder bæredygtighed, og de nye regler vil styrke virksomhedernes konkurrenceevne og skabe vækst og arbejdspladser. Men vi må ikke undervurdere, hvilken opgave vi pålægger virksomhederne. Derfor er det vigtigt, at omstillingen bliver så smidig og håndterbar som mulig. Det er en forudsætning for, at vi kan høste frugterne af lovgivningen", siger erhvervsminister Morten Bødskov. 

I de kommende år har Erhvervsstyrelsen stort fokus på vejledning og hjælp til virksomhederne med omstillingen. Styrelsen har bl.a. lanceret en digital vejledningsindsats på Virksomhedsguiden, som særligt skal hjælpe SMV’er.

Et af kravene til bæredygtighedsrapporteringen er, at den skal forsynes med en revisorerklæring med begrænset sikkerhed. Regeringen er opmærksom på, at det stiller nogle nye krav til revisorer, og at det kan føre til, at revisorer bliver en flaskehals for rapporteringen.

Derfor vil erhvervsministeren i næste folketingsår fremsætte lovforslag om at tillade uafhængige erklæringsudbydere at afgive erklæringer om bæredygtighedsrapportering.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye