Her er boligdrømmen for folk over 50 år

Del

Flyttetanker: Omtrent hver tredje boligejer over 50 år forventer at flytte inden for de næste ti år – og her er ønskelisten til det næste hjem

Mindre vedligehold, en mindre bolig, ingen trapper og at få frigivet penge fra den nuværende bolig er de typiske årsager til overvejelserne om at flytte, viser en undersøgelse om boligejere over 50 år.
Mindre vedligehold, en mindre bolig, ingen trapper og at få frigivet penge fra den nuværende bolig er de typiske årsager til overvejelserne om at flytte, viser en undersøgelse om boligejere over 50 år. Foto: Palle Skov_Home

En ny undersøgelse fra Realkredit Danmark, udført i samarbejde med YouGov, kaster lys over boligejere i aldersgruppen 50+ og deres planer for fremtiden.

Og det er lidt en overset målgruppe, fremhæver cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

Ofte er der fokus på førstegangskøberne men…

”Man glemmer dog typisk, at de mere modne boligejere og pensionisters valg af bolig også spiller en vigtig rolle for både udviklingen i boligpriser og efterspørgslen efter forskellige boligtyper. Betydningen af dette segment har været tiltagende gennem en årrække,” siger Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark og fremhæver, at gruppen er vokset til at udgøre godt 40 % af befolkningen.

Her er årsagerne til at vi flytter
Omtrent hver tredje boligejer over 50 år forventer at flytte inden for de næste ti år, og i gruppen med flytteplaner er en lejebolig det mest populære boligvalg.

Mindre vedligehold, en mindre bolig, ingen trapper og at få frigivet penge fra den nuværende bolig er de typiske årsager til overvejelserne om at flytte.

Ejendomsmæglerkæden Home mener også, at boligejerne over 50 år går lidt under radaren på boligmarkedet.

”Det er en magtfuld gruppe. Mange boligejere i aldersgruppen har en solid økonomi, godt med friværdi og stærke sociale ressourcer. Det åbner for muligheder,” siger Michael Dalsager, talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

Klare forskelle mellem aldersgrupper
Undersøgelsen viser, at vi ikke kan skære alle over en kam. Alderen spiller ind på boligtankerne.

Hele 44 % af boligejerne i alderen 70+, der overvejer en flytning inden for de kommende ti år, vil gerne over i en lejebolig, mens tallet er 23 % for de 50-59 årige og 30 % for de 60-69 årige.

Samme tendens gælder for ejerlejlighed og andelsbolig, hvilket netop skal ses i lyset af ønsket om en mindre bolig og mindre tid på vedligehold af hus og have.

Modsat er det med parcelhuset, hvor det er 26 % af de 50-59 årige, der ser parcelhuset som den næste bolig mod kun 10 % af de 70+.

”Så parcelhuset er ikke yt, selv om man flytter fra et, og vi ved også, at en have betyder rigtig meget for mange, og heldigvis findes der mindre og nyere huse med have, så de grønne fingre fortsat kan høre hjemme et nyt sted,” siger Michael Dalsager.

Undersøgelsen viser, at flest i aldersgruppen har tænkt sig at blive i den nuværende bolig fremfor at flytte, og det er en tendens, som Home kan bekræfte.

Derfor flytter vi ikke
Topscorer blandt folk, der ikke vil flytte, er, at ’jeg er glad for min nuværende bolig’. 

”Mange føler sig godt hjemme i boligen og området, hvor de bor – og tilfredsheden stiger typisk med alderen. Faktisk kan det også være svært at finde et andet hjem i samme område, der måske passer dem bedre, og så bliver mange ofte boende,” siger Michael Dalsager fra Home.

Godt hver femte ved ikke, om de vil flytte indenfor de næste 10 år.

Kontakter

Michael DalsagerTalsperson - senior kommunikationskonsulent - presseservice & analyse

Tlf:2043 3614mida@home.dk

Billeder

Om home

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har ca. 850 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye