Energi Danmark

Regnskab viser sund kerneforretning

Del

Energi Danmark offentliggør i dag årsregnskab for 2023. Energi Danmark kommer ud af regnskabsåret 2023 med et overskud på 34 mio. kr. før skat. Regnskabet viser samtidig, at Energi Danmark har en økonomisk sund kerneforretning og loyale kunder.

Efter et ekstremt 2022 med voldsomme prisstigninger og store prisudsving på de internationale energimarkeder har 2023 været et mere normalt år. De mere normale tilstande på de internationale energimarkeder påvirker i høj grad Energi Danmarks omsætning i regnskabsåret 2023. Således falder omsætningen fra ekstreme 345 milliarder kr. i 2022 til 120 milliarder kr. i 2023.

”Vores kundeforretning har nydt godt af et mere roligt år på energimarkederne. Med den faldende volatilitet og de lavere priser i markedet, har vores kundeforretning forbedret sin indtjening i 2023 sammenlignet med 2022. Trods de vanskelige tider som følge af den internationale energikrise har vi fastholdt antallet af målepunkter. Det vidner om, at vi har en ganske loyal kundebase, solide grundprodukter og stærke kunderelationer blandt større erhvervskunder i Norden,” siger Louise Hahn, der har været adm. direktør i Energi Danmark siden august 2023.

Robust og balanceret forretningsmodel

Resultatet af Energi Danmarks 2023-regnskab viser et overskud på 34 mio. kr. før skat.

”Vi har en økonomisk sund kerneforretning. Når vi alligevel lander et relativt beskedent overskud på 34 mio. kr., skyldes det, at Energi Danmark i 2023 tabte 2 milliarder kr. på specifikke gaskapacitetskontrakter. Kontrakter, der udgjorde en væsentlig del af det ekstraordinære resultat på 11,3 milliarder kr. før skat i 2022. Fraregnes effekten af disse kontrakter, leverer Energi Danmarks kerneforretning et solidt overskud,” siger Louise Hahn.

Tabet på gaskapacitetskontrakter bliver delvist modsvaret af en positiv indtjening på vindkontrakter på 1,59 milliarder kr. Energi Danmark handler energikapaciteter på et marked med store udsving. Det betyder også, at der kan være stor forskel på indtjeningen på gaskapacitetskontrakter og visse typer af vindkontrakter fra år til år.

Om Energi Danmarks tradingforretning siger Louise Hahn:

”Vores tradingteam har taget ansvar og leveret solide resultater. Vi har formået at tiltrække nye specialister, som har bidraget positivt til både vores handelsstrategier og kultur. Samlet set har trading-teamet leveret en bruttofortjeneste på niveau med tidligere år, når vi ser bort fra effekterne af de ekstraordinære gaskapacitetskontrakter fra 2022.”

Fokus på ny strategi

Energi Danmark har gennem længere tid været i gang med en omfattende analyse af alle virksomhedens forretningsområder. Det sker med det formål at skabe et samlet overblik over virksomhedens forretnings- og markedspotentialer.

”I 2023 har vi haft fokus på videreudvikling af vores organisation, kultur og processer, så vi står på et endnu stærkere fundament. Vi har blandt andet arbejdet med vores rammer for governance, risikostyring og transparens. Det er sket sideløbende med et større analysearbejde, der skal munde ud i en ny forretningsstrategi for Energi Danmark, som vi netop nu arbejder på,” siger Louise Hahn.

Energi Danmarks nye strategi forventes at være endelig klar i andet halvår af 2024.

NØGLETAL:

Nettoomsætning:
119.792 millioner kr.

Egenkapital:
8.707 millioner kr.

Årets resultat før skat:
33,8 millioner kr.

Årets resultat efter skat:
- 0,6 millioner kr. 

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Energi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi Danmark

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye