Landdistrikternes Fællesråd

Presseinvitation: Nye anbefalinger vil styrke detailhandlen i landdistrikterne

Del

Mandag den 6. maj præsenterer De Samvirkende Købmænd og Landdistrikternes Fællesråd en række klare anbefalinger til, hvordan vi kan styrke det lokale handelsliv i landdistrikterne. På morgenmødet vil Morten Dahlin, minister for byer og landdistrikter, også fortælle om sin vision for udviklingen i landdistrikterne.

Energikrise og inflation har i de senere år presset detailhandlen, og særligt i landdistrikterne har mange mindre dagligvarebutikker kæmpet for overlevelse. Ofte har lokalbefolkningen kæmpet med, for dagligvarebutikker er et vigtigt samlingspunkt i mange landsbyer. Det er her man handler, henter pakker, henter medicin og får en snak hen over køledisken.

Butikslivet i de større byer i landdistrikterne er ligeledes udfordret, og der bliver længere mellem de velfungerende, levende bymidter. Det skyldes bl.a. at et stigende antal butikker og dagligvarebutikker rykker ud af bymidterne og placeres i såkaldte aflastningsområder i udkanten af byerne.

Derfor er vi nødt til at værne om den nære detailhandel, for den er fundamental for lokalsamfundets udvikling.

Men hvordan styrker vi det lokale handelsliv bedst? Det har De Samvirkende Købmænd og Landdistrikternes Fællesråd nogle klare anbefalinger til. Dem kan du høre mere om på morgenmøde den 6. maj.

Her vil der desuden være oplæg fra Morten Dahlin, minister for byer og landdistrikter, hvor han vil fortælle om sin vision for udviklingen i landdistrikterne.

Tid og sted

Mandag den 6. maj kl. 8.30 – 10.00 i mødesalen på 6. sal hos De Samvirkende Købmænd, Islands Brygge 26, 2300 København S.

Program

Kl. 8.30-9.00: Ankomst og let morgenmadsanretning
Kl. 9.00-9.45:

  • Velkomst og introduktion v. Jannick Nytoft, adm. dir., De Samvirkende Købmænd, og Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd
  • Åbne butikker og levende landsbyer v. Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd
  • Stærke købmænd giver liv på landet v. Jannick Nytoft, adm. dir., De Samvirkende Købmænd
  • Vision for landdistrikterne v. Morten Dahlin, minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde

Kl. 9.45: Spørgsmål til oplægsholderne
Kl. 10.00: Tak for i dag

Tilmelding

Send en mail med din deltagelse til pressechef Helle Vendelbo v. Landdistrikternes Fællesråd: hve@landdistrikterne.dk

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikterne: Et vigtigt løft af økonomiaftalen og særtilskudspuljen til økonomisk pressede kommuner31.5.2024 12:19:34 CEST | Pressemeddelelse

Landdistrikternes Fællesråd roser ny økonomiaftale mellem KL og regeringen, hvor både økonomiaftalen og puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner har fået et tiltrængt løft. Det fjerner dog ikke behovet for en mere langsigtet løsning, hvis skævvridningen mellem land og by ikke skal blive større i de kommende år, mener organisationen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye