Norlys

Norlys Vækstpulje støtter lokale initiativer med mere end 23 millioner kroner

Del

Norlys Vækstpulje støtter i årets første uddeling 327 projekter med i alt 23,1 millioner kroner.

Foråret markerer begyndelsen på lysere tider, og det gør sig især gældende for den lange række lokale projekter, som Norlys Vækstpulje støtter i årets første uddeling.

I alt har 327 lokale projekter fået støtte for samlet 23,1 millioner kroner.

- Vores mål med Norlys Vækstpulje er at skabe værdi lokalt for Norlys’ andelshavere. Vi ønsker at gøre en konkret forskel for den grønne omstilling og lokale fællesskaber. Derfor er jeg også meget stolt over, at vi nu støtter disse mange frivillige initiativer med hele 23,1 millioner kroner, hvilket er det næsthøjeste beløb, vi nogensinde har uddelt, siger Jens Erik Platz, formand for Norlys a.m.b.a.

Projekterne, som Norlys Vækstpulje har valgt at støtte, spænder bredt, selvom de alle tager udgangspunkt i lokale initiativer. Det afspejles også i støttebeløbene, der går fra 500.000 kroner til et svømmecenter i Vrå, til 3.000 kroner til en bridgeklubs arbejde for at udvide medlemskredsen.

Støtter også uden for ejergeografi

Norlys Vækstpulje er primært til for de flere end 800.000 andelshavere, men støtter også projekter uden for ejergeografien, hvis de fremmer den grønne omstilling i en bredere forstand.

Fire projekter har i årets første uddeling fået tildelt støtte, selvom de ligger udenfor Norlys’ ejergeografi. Samlet er der givet 560.000 kroner til de fire projekter, og et af dem er bilfabrikanten Airy Automotive, der er baseret i Kongens Lyngby.

Airy Automotive har udviklet en teknologi, der erstatter en hel produktionslinje med blot én enkelt maskine i produktionen af chassier. Teknologien, som kaldes Fibre Drive, gør processen mere enkel og reducerer antallet af dele, som i sidste ende er med til at mindske chassisets vægt. Det betyder, at energiforbruget sænkes drastisk under kørsel, mens rækkevidden potentielt øges til over 1000km. Norlys Vækstpulje har støttet projektet med 165.960 kroner.

- I bilindustrien bruger mange producenter lige nu store ressourcer på at omlægge deres produktion. Vores mission er at skubbe bilbranchen mod absolut bæredygtighed ved at mindske producenternes omkostninger og udledninger under produktionen. Som startup er vi dybt afhængige af opmærksomhed og finansiering for virkelig at trænge igennem på bilmarkedet. Derfor sætter vi meget stor pris på opbakningen fra Norlys Vækstpulje, siger Gustau Lange, der er grundlægger og direktør i Airy Automotive.

Norlys Vækstpulje har også støttet Phanofi, der producerer mere energieffektive chips til datacentre, firmaet Swöm, der har udviklet livreddende svømmetøj til børn og endelig Trace, der har skabt en enkel sporbar enhed, der gør det muligt at genfinde glemte nøgler, en forsvunden pung eller andre af ens ejendele.

Listen over samtlige 327 projekter, der har fået støtte for i alt 23,1 millioner kroner, kan findes her.

Fristen for at ansøge om støtte fra Norlys Vækstpulje i næste uddelingsrunde er 1. juni.

Kontakter

Billeder

Bestyrelsesformand i Norlys
Bestyrelsesformand i Norlys
Download

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern. Vi er ejet af flere end 800.000 andelshavere og leverer energi, ladestandere, tv, internet, og mobiltelefoni til danskerne.

Vi ejer landets største elnet, landets største fibernet og via vores ejerskab af Telia Danmark halvdelen af landets største mobilnet. Derudover ejer vi aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading og den grønne, cirkulære industripark Greenlab, samt halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Vores 4.600 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København kæmper for et grønt og digitalt Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye