Turbine Forlaget A/S

Monica Isakstuen skriver om de svære familierelationer

Del

I romanen De små piger retter Monica Isakstuen sit knivskarpe blik for problematiske relationer og nervepirrende situationer i familiens skød mod en sommerhustur, hvor hun dissekerer tre generationers ferie med en skalpel.

Forsiden til "De små piger" er desginet af Stian Hole
Forsiden til "De små piger" er desginet af Stian Hole

Mormor, mor og de to piger er sammen i en lille hvidmalet hytte, den hytte som har været i familiens eje i generationer. Den hytte, hvor der er nedarvede vaner og regler for selv den mindste ting, hvor dagene glider ensartet forbi. Sådan står man op, sådan spiser man morgenmad, badetid, hjem og spise frokost, så middagslur osv. Mor og mormor kender reglerne til fingerspidserne, men de små piger vil ikke følge dem. De vil lege og nyde sommeren, de vil bade, når lysten melder sig og spise is, selvom de smelter og drypper på fliserne. Gør sådan, ikke sådan, tal sådan, ikke på den måde, hvordan er det egentlig, du opfører dig! Kærlighed og foragt side om side. Og en mor fanget mellem reglernes regime, der er opfundet af hendes egen mor, og sine døtres boblende livsglæde.

Hvorfor er det så svært at være flere generationer sammen i et sommerhus? Hvorfor kan vi ikke slippe forventningerne til hinanden og indgroede vaner? Det er de spørgsmål, Monica Isakstuen undersøger i De små piger, der høstede stor ros blandt anmelderne, da den udkom i Norge.

Anmelderne skrev:

”Energisk, legende, sårbart og klogt. Isakstuen skriver med udsøgt tempo og rytme.” – Aftenposten

”Denne roman er en litteraturpris værdig” – (5 stjerner) Stavanger Aftenblad

Monica Isakstuen (f. 1976) er forfatter og dramatiker. Hun har modtaget Brageprisen for romanen Vær god mod dyrene og er oversat til flere sprog. De små piger er hendes fjerde roman på dansk.

Fakta om romanen:

Titel: De små piger
Forfatter: Monica Isakstuen
Oversætter: Karen Fastrup
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740698947
Sidetal: 244
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 2. maj 2024

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Forsiden til "De små piger" er desginet af Stian Hole
Forsiden til "De små piger" er desginet af Stian Hole
Download

Links

Om Turbine Forlaget

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye