3F-ros til forslag om at styrke ”Arne-pension”

Del

Forbundsformand Henning Overgaard er meget positiv over for forslaget fra SF og Enhedslisten om at styrke retten til tidlig pension, så flere vil kunne få denne ret og på bedre vilkår:

”Stor ros til forslagene fra SF og Enhedslisten, hvor prioritet nummer 1 er at få boltet ”Arne-pension” fast til den pensionsalder, vi har i dag. Dermed skal retten til tidlig pension udvides i samme takt, som pensionsalderen kommer til at stige.”

Den politiske aftale om, at pensionsalderen skal løftes i takt med den gennemsnitlige levealder, har tydelig social slagside, fordi der både er en markant social ulighed i levealder og antallet af senior-år uden alvorlige og begrænsende helbredsproblemer.

De to partier foreslår, at aftalepartierne bag retten til tidlig pension allerede nu går i gang med den aftalte evaluering af ordningen. SF og Enhedslisten ønsker i den forbindelse at styrke finansieringen af ordningen med 1 mia. kr., bl.a. til brug for en højere ydelse til de danskere, der vælger at gøre brug af ordningen.

”Jeg er meget enig med de to partier i, at en højere ydelse, når man er på tidlig pension, vil være en tiltrængt forbedring. Den samme opfattelse og erkendelse gav SVM-regeringen jo også udtryk for i regeringsgrundlaget fra december 2022.”

Henning Overgaard bakker også op om forslaget fra de to partier om at ændre på modregningsreglerne i ordningen for tidlig pension, hvis man har mulighed for en vis, begrænset arbejdsindtægt, når man er gået på tidlig pension: ”Det vil være både naturligt og fornuftigt at ændre på de meget skrappe modregningsregler, der gælder i dag. F.eks. ved at sidestille dem med modregningsreglerne for de andre pensionsordninger, hvilket i øvrigt vil bidrage positivt på arbejdsudbuddet,” siger Henning Overgaard.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.
Forslaget fra SF og Enhedslisten er bl.a. omtalt her: https://bit.ly/3WlwUPk

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye