Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Trecifret millionbeløb skal bidrage til bæredygtig udvikling af dansk fiskeri og akvakultur

Del

Nu åbner fem støttepuljer på i alt 113,8 mio. kr., som skal være med til at gøre Danmark til en af de førende nationer inden for grøn omstilling af fiskeri- og akvakulturerhvervet.

Nu er det igen muligt at søge om støtte til projekter, der bidrager til en grøn omstilling af fiskeri- og akvakulturerhvervet og styrker økonomien i kystfiskeriet. I maj 2024 åbner fem puljer på i alt 113,8 mio. kr. Pengene kommer fra det danske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogram.

Der er tale om en genåbning af puljerne, der skal fremme klima- og miljøforbedrende løsninger samt styrke udviklingen af det kystnære og skånsomme fiskeri. Det er også muligt at søge tilskud til tiltag, der kan fjerne spøgelsesnet, som forurener havmiljøet og dræber havdyr.

De grønne løsninger skal både hjælpe til, at Danmark når i mål med at reducere CO2-udledningerne med 70 pct. frem mod 2030, og samtidig sikre, at Danmark bliver blandt de førende nationer inden for grøn omstilling af fiskeri og akvakultur.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) siger:

”Dansk fiskeri står i en opbrudstid med en række udfordringer foran sig. Havmiljøet er udfordret, hvilket skaber svære betingelser for flere fiskebestande - særligt i vores indre farvande. Vi lever vi i en tid, hvor det både forventes og er en nødvendighed, at der bliver udviklet nye grønne løsninger, der kan reducere klimaaftryk og miljøpåvirkning i alle brancher. Det skal vi være med til at understøtte, så vi kan udvikle fiskeriet i en fortsat mere bæredygtig retning. Fiskeriet er en vigtig del af vores fødevareforsyning, og samtidig bidrager det til lokale arbejdspladser i vandkantsdanmark. Derfor glæder jeg mig også over, at vi nu genåbner støttepuljerne med i alt 123,8 mio. kr., så vi kan få sat speed på bæredygtige løsninger for både fiskeri- og akvakulturerhvervet.”

Fakta:

  • Støttepuljerne er en del af det danske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogram for 2021-2027, som medfinansieres af EU-midler fra den Europæiske Hav-, Fiskeri-, og Akvakulturfond.
  • De grønne støttepuljer skal bidrage til udvikling af løsninger, der har potentiale for erhvervsmæssig udbredelse i det danske fiskeri- og akvakulturerhverv og til at øge incitamentet til at foretage nye, grønne investeringer. Herudover er der fokus på at undersøge nye uafprøvede fiskerier og nye metoder til at optimere fangsten, så fiskeriet fortsat kan betale sig.
  • Støttepuljerne åbner for ansøgninger den 1. maj 2024. De kan søges af fiskere, akvakulturvirksomheder, forskningsinstitutioner, branche- og producentorganisationer, m.fl.

Om tilskudsordningerne: 

  • 39,3 mio. kr. til investeringer i kystfiskeri.
  • 50,3 mio. kr. til grøn omstilling af fiskeriet.
  • 11,9 mio. kr. til udvikling af grøn omstilling af akvakultur.
  • 7 mio. kr. til investering i grøn omstilling af akvakultur.
  • 5,3 mio. kr. til indsats mod marint affald.

Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye