Finans Danmark

Danske boligejere har betalt deres boliglån til tiden igennem hele 2023

Del

Trods et år med højere renter end tidligere betaler langt de fleste danske boligejere deres boliglån til tiden. I de sidste tre måneder af 2023 var restanceprocenten på 0,15 pct., og det er på niveauet med de tre forudgående kvartaler. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Ved årets sidste termin den 31. december 2023 skulle de danske boligejere betale18,8 mia. kr. på deres boliglån. Det har størstedelen også gjort, der manglede blot 29,2 mio. kr., og det svarer til en restanceprocent på 0,15 pct. Det betyder, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 15 øre for hver 100 kr., de skulle have betalt.

”Selvom de stigende renter og inflation de seneste par år har lagt pres på danskernes privatøkonomi, har vi ikke oplevet, at restanceprocenten har ændret sig i løbet af 2023. Vi ser forsat, at de danske boligejere er gode til at betale deres boliglån til tiden,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Restanceprocenten ligger fortsat på et meget lavt niveau på 0,15 pct., og det har den gjort gennem hele 2023. Restanceprocenten nåede et historisk lavt niveau på 0,13 pct. i 1. kvartal 2022, men har de sidst 3 år ikke været over 0,15 pct.

”Man bør, som boligejer, altid kontakte sin rådgiver i pengeinstituttet, hvis man oplever udfordringer med at betale den næste termin på sit lån. Sammen med sin rådgiver kan man finde en løsning, som kan være med til at rette op på ens privatøkonomi og få den tilbage på rette spor. Der kan være mulighed for at aftale henstand på ens lån, eller gå over til afdragsfrihed i en periode,” siger Ane Arnth Jensen.

Læs hele nyheden og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Der er fuld fart på de digitale svindlere – alle gode ideer til at stoppe dem er i spil21.5.2024 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2023 udgjorde den samlede digitale svindel i Danmark 627 mio. kroner. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Nationalbank. Og netop nu ser vi mange sager om svindel i internethandlen. De kriminelle holder aldrig fri, og derfor arbejder Finans Danmarks Svindel Task Force på højtryk for at samle alle de ideer, der er til at stoppe svindlen. Task Forcen hører også gerne fra dig.

Antallet af sager om kærlighedssvindel falder drastisk – men mørketallet er stort18.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Kriminelle bruger falske profiler, og udgiver sig for at søge venskab eller kærlighed. I virkeligheden er de blot ude efter penge. Mens landets banker i 2022 kunne registrere, at kriminelle havde forsøgt at svindle sig til næsten 50 mio. kroner på denne måde, så faldt det beløb i 2023 til knap det halve. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Der ligger dog et mørketal bag, da ofre for kærlighedssvindel ofte holder deres tab hemmeligt. Også for banken.

Danskerne er i tvivl om etikken i private forsvarsinvesteringer17.5.2024 07:08:45 CEST | Pressemeddelelse

Krigen i Ukraine har fået de europæiske lande til at opruste i et omfang, der kræver store investeringer fra både staterne og private aktører. Den finansielle sektor er klar til at understøtte dette. Når det kommer til danskernes investeringer, er mange dog i tvivl om, hvorvidt investeringer i forsvarsindustrien er etisk forsvarlige eller ej. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Krigen i Ukraine har dog gjort, at et flertal af danskerne er blevet mere positive.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye