Verdo Holding A/S

Vandprisen får endnu et nøk op i Randers

Del

Fra 1. maj 2024 skal en gennemsnitlig husstand indstille sig på at betale 35 kroner mere om måneden for drikkevandet. Det oplyser Verdo.

Prisstigningen sker for at udligne en underdækning fra 2023, hvor der blev opkrævet for lidt i forhold til de faktiske udgifter.

Takstændringen betyder, at prisen for en kubikmeter vand stiger fra 8,25 kroner til 11,57 kroner ekskl. moms og afgifter. Når man indregner moms, afgifter og abonnement, svarer det til, at vandregningen for en gennemsnitlig husstand med et forbrug på 100 kubikmeter/år vil stige fra 2.640 kroner til 3.055 kroner, svarende til 35 kroner mere om måneden. Den nye pris gælder for resten af 2024.

Ved årsskiftet steg priserne for første gang i otte år, da tilbageførslerne til kunderne fra en gammel vandtaktssag blev afsluttet og normaliserede prisniveauet.

Peter Nordahn, chef for Vand og Digital Forsyning hos Verdo, ser frem til, at vandtaksten med den seneste ændring stabiliserer sig.

”Nu kender vi prisen for resten af 2024, og jeg forventer, at vi kigger ind i en mere jævn udvikling af taksterne i de kommende år, - også selvom vi står overfor store investeringer i nye kildepladser og nyt vandværk. Vi forventer, at vandprisen for 2025 vil være tilbage på niveauet for begyndelsen af 2024,” siger Peter Nordahn.

Verdo Vand indvinder årligt ca. 2,5 mio. m3 vand og dækker ca. 50 procent af vandforsyningen i Randers Kommune.

FAKTA
Drikkevand udgør samlet cirka 19 procent af en husstands samlede udgifter til vand. Grafen viser, hvordan udgifterne fordeler sig i 2024. Vandafledning opkræves af Vandmiljø Randers.

Kontakter

Billeder

Drikkevand udgør samlet cirka 19 procent af en husstands samlede udgifter til vand. Grafen her viser, hvordan udgifterne forventes at fordele sig i 2024. Vandafledning opkræves af Vandmiljø Randers.
Drikkevand udgør samlet cirka 19 procent af en husstands samlede udgifter til vand. Grafen her viser, hvordan udgifterne forventes at fordele sig i 2024. Vandafledning opkræves af Vandmiljø Randers.
Download
Peter Nordahn, chef for Vand og Digital Forsyning, Verdo
Peter Nordahn, chef for Vand og Digital Forsyning, Verdo
Download

Om Verdo Holding

Energikoncernen Verdo har hovedsæde i Randers og forsyner mere end 100.000 kunder med el, vand og/eller varme. I koncernen indgår desuden en række kommercielle forretninger.

Verdo er en formålsdrevet virksomhed, som i 2021 blev omdannet til et andelsselskab. Missionen er at drive og udvikle bæredygtig kritisk infrastruktur til gavn for kunder og fremtidens samfund.

Følg pressemeddelelser fra Verdo Holding A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Verdo Holding A/S

Elbiler og afrapporteringskrav: Mere el stiller store krav til de danske virksomheder3.7.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2022 var den næstmest solgte bil elektrisk, og i 2023 blev der sat strøm til førstepladsen, da Teslas Model Y slog alle salgsrekorder. Godt for miljø og bæredygtighed, men samtidig en kæmpe udfordring for de danske virksomheder, der står over for stigende krav til elektrisk implementering og afrapportering. To eksperter fra Spirii og Verdo giver gode råd til virksomhedernes el-strategi.

Verdo og Dansk Fjernvarme inviterer til debat om fremtidens energi på Folkemødet.7.6.2024 14:01:39 CEST | Pressemeddelelse

Er fremtidens varme røgfri? Og hvilken rolle spiller energisektoren, når det handler om at udnytte Danmarks sparsomme areal bedst muligt? Det er de centrale spørgsmål i to paneldebatter, hvor førende eksperter fra energisektoren sætter fremtidens energiforsyning til debat. Begge debatter foregår fredag den 14. juni i Næsgaardens hyggelige have med Anders Breinholt som moderator til at styre slagets gang.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye