Sasha ApS

Sasha revolutionerer billedbeskyttelse på tværs af platforme med banebrydende 'Handshake'-teknologi

Del

Som en digital mellemmand har Sasha's handshake-teknologi potentiale til at sikre billeder og ophavsrettigheder på tværs af platforme, så billeder ikke kan stjæles fra én digital platform og bruges andre steder uden konsekvenser.

Mand med briller i sort jakkesæt præsenterer foran en skærm. I forgrunden af billedet kan man se baghoveder af folk, der står og lytter.
Thomas Eriksson, Founder & CEO, under sin keynote ved Sasha's seneste event 'Revealing the potential' d. 5. april i Odense. Peter Lindstrøm Sasha ApS

Sasha's kerneteknologi kombinerer to førende tilgange, hvilket muliggør problemfri kobling af ethvert billede til dets retmæssige ejer, mens det cirkulerer gennem internettet fra person til person, eller platform til platform. Denne revolutionerende evne holder billedmisbrugere ansvarlige og sætter en ny standard for beskyttelse af civile rettigheder i den digitale tidsalder.

Sasha's CTO, Maziar Zamani, forklarer:

"Sasha's kerneteknologi repræsenterer et kvantespring i beskyttelse af civile rettigheder online.Den proaktive tilgang kræver en grundlæggende ændring i vores tilgang til billedbeskyttelse, men potentialet er enormt."

Et teknisk ‘handshake’ mellem platforme

Designet til skalerbarhed og dynamisk adoption er Sasha's teknologi alsidig og i stand til at håndtere forskellige anvendelsesområder på tværs af industrier, herunder men ikke begrænset til sociale medieplatforme som Meta, besked-apps som Snapchat og søgemaskiner som Google. På samme måde som den belgiske virksomhed SWIFT revolutionerede banksektoren, kan Sasha fungere som et økosystem, der muliggør problemfri kommunikation mellem platforme, hvilket giver dem mulighed for at beskytte brugere uden at gå på kompromis med privatlivet.

Sasha’s CEO and Founder, Thomas Eriksson, gør klar til at snakke med tech giganterne:

“Jeg er utrolig stolt af hvad vi har opnået og teamet indsats. Mission om at stoppe billedmisbrug én gang for alle ræsonnerer med alle jeg har mødt på min vej. Så mit håb er, at de vil tage rigtig godt imod vores teknologi, som ikke bare beskytter billeder uden at se eller gemme dem, men også kan beskytte både private og offentlige billeder - selv hvis de er manipulerede.”

Ved at give store platforme mulighed for at identificere ejerskab og brugsbetingelser for uploadede fotos, mindsker Sasha's teknologi en række problemer, herunder deling af (intime) billeder uden samtykke, oprettelse af falske konti, svindel og manipulation af offentlig diskurs ved brug af billeder uden for kontekst.

Den danske startup opfordrer store platforme til at gå sammen om den proaktive tilgang, der ikke kun forhindrer billedmisbrug, men også opretholder brugernes privatliv og overholder GDPR ved at blokere den deling af billeder uden samtykke direkte ved kilden.

Spørgsmål og forespørgsler henvendes til Sasha's kommunikationsafdeling. Kontaktinfo herunder. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mand med briller i sort jakkesæt præsenterer foran en skærm. I forgrunden af billedet kan man se baghoveder af folk, der står og lytter.
Thomas Eriksson, Founder & CEO, under sin keynote ved Sasha's seneste event 'Revealing the potential' d. 5. april i Odense.
Download

Om Sasha

Det danske tech startup, Sasha ApS (Safe Share) blev grundlagt i 2020 med målet om at løfte bevisbyrden for ofre for online billedmisbrug og identitetstyveri. Teknologien kan påvise ejerskab og holde den originale lækker ansvarlig, og har desuden potentiale til at stoppe billedmisbruget før det sker med strategiske partnerskaber. 

Følg pressemeddelelser fra Sasha ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sasha ApS

Det sker i Odense fredag d. 5. april: Odenseansk innovation kan stoppe billedmisbrug og identitetstyveri på nettet, hvor milliarder af billeder deles dagligt4.4.2024 16:10:15 CEST | Presseinvitation

Sasha ApS, der har arbejdet under radaren i flere år for at løse det komplekse problem, er nu klar til at løfte sløret for deres teknologiske fremskridt og potentiale på FN’s Internationale Dag for Samvittighed fredag d. 5. april fra kl. 15. I en tid, hvor diskussionerne ofte fokuserer på problemerne ved digitale platforme, er det på tide at sætte fokus på proaktive løsninger.

Sasha ApS viser fremtiden for billedsikkerhed på international dag for samvittighed19.3.2024 09:00:00 CET | Presseinvitation

Det er ikke blevet til meget søvn i de seneste tre år for teamet bag den banebrydende teknologi Sasha - Safe Share, og derfor er de også ekstra stolte over at kunne fortælle om deres opfindelse, der beskytter mod billedmisbrug. Det er en af vor tids største udfordringer digitalt og et af de problemer, verden står overfor at skulle løse for at skabe retfærdighed, holde folk ansvarlige og skabe tryghed blandt de milliarder af mennesker der hver dag deler fotos online.

Dansk tech startup går efter at stoppe billedmisbrug og identitetstyveri online6.3.2024 09:30:00 CET | Pressemeddelelse

Den seneste voksende opmærksomhed omkring billedmisbrug understreger behovet for en fælles indsats mod online vold, krænkelser og svindel. Med EU's Digital Services Act, der trådte i kraft d. 17. februar, omfattes nu alle større virksomheder under EU-lovgivningen. Det skal skabe større tryghed om vores delte billeder, håndhæve rettigheder og holde gerningspersoner ansvarlige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye