DLG Group

BioChick A/S overtager aktiviteterne fra Chickpulp amba

Del

Med virkning fra den 25. april 2024 har Danægkoncernen overtaget aktiviteterne fra Chickpulp amba, som videreføres i det nystiftede selskab BioChick A/S.

I forlængelse heraf har Chickpulp amba på en generalforsamling besluttet at opløse selskabet. Såfremt overtagelsen ikke var sket, ville der være blevet indgivet konkursbegæring.

Med overtagelsen af aktiviteterne vil BioChick A/S drive det mobile anlæg til slagtning af fjerkræ og stå for afsætning af den fremstillede pulp. Slagtningerne sker under et højt niveau af biosikkerhed, og ved at foretage dem på stedet undgås lange dyretransporter. Pulpen bliver i øjeblikket afsat til minkindustrien i udlandet.

”Firmaet har løst en væsentlig opgave for branchen, som vi ønsker at videreføre. I første omgang er vores fokus på at sikre en smidig overgang for kunderne, men vi vil naturligvis også arbejde på at sikre en øget rentabilitet i selskabet, blandt andet ved at øge afsætningsmulighederne. Efter at minkindustrien i Danmark er nedlagt, og vi generelt ser en kraftig reduktion i nordeuropa, er det vigtigt at der findes alternative afsætningskanaler til pulpen. Her er det af afgørende betydning, at der fra myndighedernes side bliver fundet alternative anvendelsesmuligheder, herunder bl.a. brug til biogas og petfood industrien,” siger Jann Dollerup Vig Jensen, CEO i DANÆG-koncernen.

Allerede indgåede fremtidige slagteaftaler overdrages til BioChick A/S på uændrede vilkår, og det vil fortsat være Landbrugsrådgivning Syd, der står for administration og drift.

Yderligere detaljer om aftalen oplyses ikke.

Kontakter

Om DLG

DLG-koncernen er et andelsselskab ejet af knap 26.000 danske landmænd. Selvom vores rødder er danske, har vi et globalt udsyn. Fra at vi tidligere udelukkende opererede i Danmark er DLG-koncernen vokset markant gennem de seneste 20 år og er nu en af de førende europæiske virksomheder inden for fødevarer, energi og byggematerialer med kontorer i 18 lande.

I 2023 havde DLG-koncernen en omsætning på 67 mia. kr., hvilket gør os til en af Danmarks største virksomheder målt på omsætning. Cirka 65 % af vores omsætning genereres i Tyskland, som er vores største marked.

Følg pressemeddelelser fra DLG Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DLG Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye