Tønder Kommune

Ny undersøgelse af studiebyer: Tønder markerer sig positivt på Danmarkskortet

Del

En ny offentliggjort undersøgelse, foretaget af Studentum.dk, placerer Tønder helt i front som studieby. Ud af 31 byer opnår Tønder en førsteplads i kriteriet ”socialt miljø”, en flot andenplads i kriteriet ”faglighed” og en tredjeplads når det gælder ”billig bolig”. 

For at være med i undersøgelsen skal en by have mindst to videregående uddannelser. Med både pædagoguddannelsen og datamatikeruddannelsen opfylder Tønder dette krav, og det placerer byen på en flot 12. plads i den samlede vurdering.

Undersøgelsen fremhæver Tønder som en attraktiv by for studerende, på trods af dens noget mindre størrelse sammenlignet med universitetsbyer som København, Odense og Aarhus. Tønder bliver især anerkendt for sine lave leveomkostninger og det tætte studiemiljø, som skaber optimale betingelser for personlig og faglig udvikling. 

”Tønder tilbyder en unik studieoplevelse, hvor kvalitet og fællesskab går hånd i hånd,” siger borgmester Jørgen Popp Petersen og fortsætter: ”Byen beviser, at selv små byer kan spille en stor rolle på uddannelseskortet i Danmark. Det kan vi godt være stolte af”.

Det er sjette år i træk, at Studentum.dk foretager en landsdækkende studieundersøgelse for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til valget af kommende studieby.

Årets undersøgelse viser, at de parametre, som unge vægter højest, er faglighed, socialt miljø, transport, karrieremuligheder, muligheder for studiejob, billig bolig, kultur, sport og fritid i byen, uddannelsesmuligheder, tryghed samt byliv.

Besvarelserne i undersøgelsen er anvendt til at rangere studiebyerne i forskellige kategorier og en overordnet vinder. I år løb København med titlen som Årets Studieby i 2024.

Du kan se hele undersøgelsen her:

Årets Studieby: Om undersøgelsen | Læs mere lige her (studentum.dk)

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Tilflyttere bydes velkommen af lokale ildsjæle21.5.2024 11:27:22 CEST | Pressemeddelelse

Søndag den 2. juni holder Tønder Kommune den årlige tilflytterbrunch, hvor borgere der er flyttet til Kommunen det seneste år bydes velkommen til. Tema for årets tilflytterbrunch er ”Mød din Kommune”, hvor foreninger, kulturskole, jobcenter, sprogskole, sozialdienst, skoleforvaltning, tilflytterservice og kommunens lokalråd deler viden med tilflytterne, så de kan blive klogere på de tilbud og muligheder, der findes i kommunen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye