Flexsygeplejersker skal forbedre arbejdsmiljø og kvalitet i patientplejen
På Regionshospitalet Gødstrup tænkes der nyt for at afbøde ulemperne ved brug af vikarer og ekstra arbejde for plejepersonalet på en stor og travl hospitalsafdeling. Forsøgsvis vil afdelingen for Mave- og Tarmkirurgi nu ansætte 4 såkaldte flexsygeplejersker, som kan træde til ved akut sygdom og ekstra travlhed i vagten.

Flexsygeplejersken får løn for 37 timer, men skal kun præstere 28 timer per uge, i gennemsnit over 12 uger.
- Vi har indgået en lokalaftale med DSR om, at vi kan få mulighed for at afprøve flexstillinger i vores mave- og tarmkirurgiske sengeafsnit. Vi forventer, at ordningen træder i kraft den 1. september 2024, og at prøvehandlingen vil være et år frem, lyder det fra en forventningsfuld sygeplejefaglig direktør Rikke Degn, Regionshospitalet Gødstrup.
Inspiration til ordningen med flexsygeplejersker kommer fra en tilsvarende ordning med flexjordemødre på hospitalets afdeling for Kvindesygdomme og Fødsler. Her har man i en årrække og med stor succes brugt flexjordemødrene som en stabil buffer, når der har været brug for at indkalde ekstra personale til at dække vagten. Og det er snarere reglen end undtagelsen, at der kan være pludseligt opstået sygdom, eller mange akutte patienter på samme tid, som kræver ekstra bemanding på store afdelinger med godt 150 ansatte,
- Formålet er at skabe et arbejdsmiljø, hvor der er færre forstyrrelser af det faste personale når de har fri, med forespørgsel om ekstra vagter, men også en reduktion i forbruget af eksterne vikarer. Ved at anvende vores "egne" flexsygeplejersker, som har de rette kompetencer til opgaven, tror vi på, at vi vil få en højere grad af kvalitet i plejen og dermed øget patientsikkerhed, fortæller chefsygeplejerske Annette Nordstrøm på afdelingen for Mave- og Tarmkirurgi, Regionshospitalet Gødstrup.
Kort fortalt om flexsygeplejersken
Afdelingen tilstræber at ansætte 4 flexsygeplejersker. Flexsygeplejerskerne skal selv udarbejde deres "vagtskema" med arbejde hver 3. eller 4. weekend. Der skal være 2-3 flexsygeplejersker til rådighed på hverdage og 1 flexsygeplejerske i weekender, helligdage og ferier.
Der er mulighed for at anvende flexsygeplejersker ved sygdom, høj belastning/overbelægning, fast vagt og efter vurdering af koordinator/leder. Det er lederens ansvar, at flexsygeplejerskerne har et fremmøde, der matcher 28 timer.
For yderligere information, kontakt:
Sygeplejefaglig direktør Rikke Degn
Tlf. 2819 4002
E-mail: rikper@rm.dk
Chefsygeplejerske Annette Nordstrøm
Mave- og Tarmkirurgi
Tlf. 3062 1238
E-mail: anejak@rm.dk
Nøgleord
Billeder

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup
Forskningsprojekt om forhøjet blodtryk blandt børn og unge3.7.2025 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Region Midtjylland har modtaget 407.300 kroner fra Salling Fondene til udstyr, der skal bruges i et forskningsprojekt om forhøjet blodtryk blandt børn og unge. Projektet udføres ved Børn og Unge, Regionshospitalet Gødstrup og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.
1,47 mio. kr. til forskning i ufrivillig vandladning og forhøjet blodtryk hos børn3.7.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Børn og Unge, Regionshospitalet Gødstrup og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet har modtaget støtte til forskning, der skal sikre bedre behandling og styrke den tidlige indsats for børn med helbredsudfordringer. Samlet lyder bevillingerne på 1,47 mio. kr.
Ny forskning: Unges opfattelse af egen social status har betydning for deres mentale trivsel2.7.2025 12:07:06 CEST | Pressemeddelelse
Unge med lav social og økonomisk status mistrives oftere, og sammenhængen er især klar, når social status defineres ud fra, hvor i det sociale hierarki de unge placerer sig selv. Gode voksne relationer og stærke fællesskaber mindsker risikoen for mistrivsel.
Interaktiv skadestue for børn er indviet i Gødstrup27.6.2025 08:51:34 CEST | Pressemeddelelse
Tag på en rejse ud i rummet, mens gipsen bliver lagt, eller en tur under vandet, mens en flænge bliver syet. Nu får de mindste patienter på Regionshospitalet Gødstrups skadestue mulighed for at blive undersøgt og behandlet i et særligt behandlingsrum bygget til at aflede børnenes opmærksomhed fra det ubehagelige eller angstfyldte.
Frisk luft og smukke planter skal give intensivpatienter energi til at kæmpe sig tilbage til livet.20.6.2025 11:08:15 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag d. 19. juni blev to særligt designede terapiterrasser indviet på Intensivbehandlingsafsnittet i Gødstrup. De skal give selv de mest syge patienter mulighed for at få frisk luft og oplevelser i naturen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum