WaterCare ApS

Entreprenører kan spare op til 75 % i arbejdstid ved at bruge WaterCares faskinetunnel frem for kassetteløsninger

Del

Efter tre år på markedet kan WaterCare nu offentliggøre effekten af deres populære faskinetunnel. Det viser sig, at entreprenører kan spare 50-75 % arbejdstid ved at benytte faskinetunneler i forhold til traditionelle kassetteløsninger. Og så er WaterCare klar med en ny installationsvejledning til faskinetunnelen.

WaterCare faskintunnel

Ved mange byggeopførsler forpligter man sig til at holde tagvandet inden for matriklen. Det giver derfor ofte et behov for anlæg af mange store faskiner – især ved store byggeprojekter.

Opførelse og ombygning af større bygninger medfører i mange tilfælde anlæg af faskineløsninger på 100-300 m3. Disse opgaver blev historisk løst med traditionelle kasseløsninger, og afledt heraf så WaterCare et behov for et optimeret produkt på det danske marked.

Tilbage i 2021 introducerede WaterCare derfor en faskinetunnel til netop store faskineanlæg. Bare én faskinetunnel rummer lige så meget kapacitet som 23-56 af de traditionelle kassetter på markedet.

Det bedste produkt til opgaven – og en stor besparelse til entreprenøre

Tre år og mange ordrer senere har WaterCare nu erfaring og grundlag nok til at kunne vurdere den samlede tidseffektivitet ved anvendelse af faskinetunneler.

Entreprenøren sparer 50-75 % arbejdstid på at benytte faskinetunneler i forhold til de traditionelle kassetteløsninger. Og så er faskinetunneler som produkt ikke dyrere end traditionelle kassetteløsninger. Samlet set giver det en massiv kostpris effekt for entreprenøren.

Lettere udgravning, nedsætning og tilslutning

Produktet er blevet taget godt imod af mange. Det, der ofte går igen i kundeudtalelser, er, hvor nemt det er:

”Vi skal jo bare grave et stort hul” udtaler flere. Og det er ganske korrekt. 

WaterCare leverer faskinetunnellerne på paller med 7 stk. tunneller à 6,72 m3, hvilket giver 47 m3 pr. palle. Faskinetunnellerne er derfor lige til at gribe med løfteøje og løfte ned i hullet. Samlingen foregår med 6 stk. spunskruer i samlingen, og så er den næste tunnel klar til at komme på.

Opgaven kan klares af to personer. Med en person i gravemaskinen, og en i hullet, kan to personer sætte flere hundrede kvadratmeter faskine på bare én arbejdsdag. Det er helt op til fire gange hurtigere end tilsvarende kassetteløsninger.

Alle anvisninger af tilslutninger for indløb og udluftning er markeret på tunnellerne, hvilket gør det lettere at lave sine tilslutninger.  

Slutteligt står entreprenøren med en væsentlig tidsbesparelse – og dermed en økonomisk besparelse, og bygherren har også fået en bedre løsning for efterfølgende drift og vedligehold.

Faskinetunnelen kan tilses og spules, da det blot er et stort hulrum, der er bygget ned i jorden.

Velegnet til tung trafik
Der er et spørgsmål, der går igen: "Tåler de tung trafik?”. Det er et logisk spørgsmål, da faskinetunnellerne oftest benyttes i forbindelse med opførsel af store bygningsanlæg, til industribygninger med lastbiltrafik, til opførelse af store ejendomme med hyppig trafik eller med plads til store parkeringsarealer.

Men der er styr på det. For konstruktionen af faskinetunnellerne blev i sin tid udført i samråd med Force. Og på trods af godkendte stress-tests valgte WaterCare alligevel at optimere produktet yderligere i gods og styrke.

Faskinetunnellerne er i sig selv 1,5 meter høje, og med bare 60 centimeter påfyld er de klar til, at man kan udføre sin færdige belægning, vejbane eller for så vidt græsplæne. Maks nedgravningsdybde er 5 meter.

Ny og forbedret installationsvejledning er nu tilgængelig

De løbende erfaringer med mange ordrer siden 2021 har også resulteret i løbende opdateringer af installationsvejledningen fra WaterCare.

Ulempen ved løbende revisioner er, at tillæg på tillæg efterhånden giver et meget digert værk, som man skal læse igennem, for at udføre installationen korrekt.

Det har WaterCare nu forsøgt at gøre mere overskueligt ved at indsætte et kvalitetskontrolskema på sidste side. Her gives et fint overblik over, hvilke punkter der skal i fokus under installationen.

Flere væsentlige optimeringer eller opmærksomhedsområder i vejledningen:

  • Anvisning af afskærmning under udgravning og installation

  • Anvisning for korrekt komprimering under installation

  • Detaljeret angivelse af afstand imellem tunneller i henhold til trafiklast

  • Anvisning af kontrol og korrekt udførelse af bærelag under faskinetunneler

WaterCare faskinetunneler er det bedste produkt på markedet til udførelse af store faskiner, og med de nye detaljer i installationsvejledningen, er det nu endnu bedre for entreprenørerne at udføre en stærk og sikker installation til endnu bedre gevinst for det samlede byggeri.

Kontakt
For yderlige information og udtalelser er du velkommen til at tage fat i:

Nick Rønsner
Adm. direktør, CEO
WaterCare ApS

Mail: nick@watercare.dk

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Hvem er WaterCare

WaterCare er en dansk produktionsvirksomhed, der har specialiseret sig i produkter til forbedring af miljøet i de danske fjorde, vandløb og andre recipienter. 

I en tid med stadigt større fokus på vandmiljøet finder vi det hos WaterCare naturligt at beskæftige os med produkter, som kan rense spilde- og overfladevand.​ 

WaterCare har været i branchen i over 20 år, og leveret mere end 500.000 løsninger til rensning af spildevand.

Følg pressemeddelelser fra WaterCare ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WaterCare ApS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye