Hedensted Kommune

Pilotprojekt: Nu kan du affaldssortere som derhjemme udvalgte steder i det offentlige rum

Del

Hedensted Kommune tester nu en ny type affaldsstationer med indbyggede, elektroniske rottefælder på Tørring Torv, Storstranden i Juelsminde og Snaptun Havn. Målet er endnu bedre sortering.

Billede af ny affaldsbeholdre i Hedensted Kommune
Nye affaldsbeholdere skal sikre bedre sortering i det offentlige rum. Her ved Storstranden i Juelsminde.

Det er vigtigt, at vi sorterer vores affald. Og at vi gør det godt. Det gælder både derhjemme og på arbejdspladsen, men også i det offentlige rum.

Her opgraderer Hedensted Kommune nu indsatsen på tre udvalgte steder - Tørring Torv, Storstranden ved Juelsminde og Snaptun Havn, som led i et nyt pilotprojekt.

Her bliver der sat nye affaldsbeholdere op, som skal lette og effektivisere affaldssorteringen i madaffald, pap/papir, metal/plast/mad- og drikkekartoner og restaffald. Og samtidig bidrage med viden til, hvordan sorteringen i det offentlige rum generelt kan styrkes.

Det sker som led i pilotprojektet, som skal understøtte den generelle affaldssortering i Hedensted Kommune og samtidig styrke affaldssorteringen i det offentlige rum – både gennem bedre sortering og erfaring med, hvad der fungerer bedst.   

- Vi ser ofte, at sorteringen i offentlige affaldsbeholdere er markant dårligere end sorteringen hos private husstande, så der er et stort potentiale i at forbedre sorteringen, så mere affald, der egentlig godt kan genbruges, rent faktisk også bliver det. På den måde kan vi genbruge ressourcerne i stedet for at brænde dem af, forklarer Ove Kjærskov Nielsen, formand for Udvalget for Teknik & Miljø i Hedensted Kommune.  

Cecilie Jakobsgaard Kvist fra Hedensted Kommunes affaldsteam supplerer:

- Det er ofte fx kaffekopper to-go med plastikbelægning, fedtet madpapir og måske resten af en hotdog, der ryger i pap/papir i stedet for i restaffald, hvor det hører hjemme. Så vi håber at se en forbedring med de nye beholdere, der gerne skulle gøre det nemmere og mere overskueligt at sortere korrekt, selvom man måske er på farten.  

Hedensted Kommune følger løbende med i sorteringen for at se, om ordningen og de nye affaldsbeholdere har den ønskede effekt på sorteringen. Og skulle affaldet lokke en rotte til, er der også råd for det.

Hedensted Kommune afprøver nemlig samtidig en særlig funktion i affaldsbeholderne. I bunden sidder der en indsats, der fungerer som elektronisk rottefælde. Går der en rotte i fælden, sendes der straks en besked til Hedensted Kommunes rottefængere, som kan tømme fælden med det samme.

FAKTA:

  • Affaldsbeholderne er allerede sat op og kan findes på Tørring Torv, Snaptun Havn og Storstranden i Juelsminde.
  • Effekten af de nye affaldsbeholdere vil blive monitoreret løbende, mens der sker en mere samlet evaluering i efteråret 2024.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Det Kreative Gartneri i Stouby vinder Hedensted Erhvervs detailpris10.6.2024 08:36:23 CEST | Pressemeddelelse

En flot butik, uovertruffen service og et inspirerende øje for genbrug. Lovordene og rosen til Lærke Dahlgaard Pedersen og Det Kreative Gartneri er overvældende. Samtidig har hun formået at skabe en blomstrende forretning i Stouby, hvor hun har pustet nyt liv i byens gamle planteskole, som ellers har været lukket en årrække. Derfor vinder hun årets detailpris foran seks andre, stærke kandidater.

Sådan bliver du klar til Europa-Parlamentsvalget i Hedensted Kommune30.5.2024 10:39:42 CEST | Pressemeddelelse

Søndag den 9. juni skal danskerne til stemmeurnerne. Det gælder også i Hedensted Kommune, hvor nogle borgere skal stemme et andet sted, end de er vant til. I alt fem valgsteder er blevet slået sammen med andre, mens også valgsteder er flyttet lokalt – til haller eller kommunale bygninger. Hvor den enkelte borger præcist skal stemme, kan både ses på valgkortet eller via kommunernes chatbot Muni på kommunens hjemmeside.

Efter tilsagn om millioninvesteringer: Butiksvinduerne fyldes med rekordfart i Juelsminde17.5.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere og flere butikker og restauranter åbner i øjeblikket i den lille østjyske havneby Juelsminde, der oplever stor interesse fra både erhvervsdrivende, gæster og investorer. Den forestående sommersæson og spændende udviklingsperspektiver i havne- og midtbyområdet lokker nu betydelige investeringer og gæster til byen, som er kendt for sine sandstrande og maritime miljø.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye