Kongernes Samling

Prinsesse Benedikte åbnede udstilling på Koldinghus i dag

Del

Onsdag 24. april åbnede H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er æresprotektor for Koldinghus, udstillingen ”Prinsessekjoler” på Koldinghus.

H.K.H. Prinsesse Benedikte åbner udstillingen "Prinsessekjoler" på Koldinghus.
H.K.H. Prinsesse Benedikte åbner udstillingen "Prinsessekjoler" på Koldinghus. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Udstillingen, der vises i anledning af Prinsessens 80-års fødselsdag 29. april, viser et udvalg af kongelige gallakjoler, skabt igennem fire årtier af Jørgen Bender til Prinsessen. Ved åbningen deltog Hans Excellence Greve Ingolf og Grevinde Sussie af Rosenborg.

Ved ankomsten til åbningen blev Prinsessen overrasket af fødselsdagssang af museets gæster og Sankt Annæ Pigekoret, som Prinsesse Benedikte er protektor for. Museumsdirektør Thomas C. Thulstrup interviewede modejournalist Lotte Freddie om Prinsessens brug af stærke farver, og han interviewede modeskaberen Johnny Wichmann om hans samarbejdet med Prinsessen.

Ved åbningen sagde museumsdirektør Thomas C. Thulstrup bl.a.: 

”Deres kjoler og dragter understreger på mange måder Deres rolle, personlighed og særlige opgave. I fire årtier var det Jørgen Bender, som syede Deres kjoler. Men kjolerne blev til i et tæt samarbejde med Dem. Og det er netop dette samarbejde mellem Prinsessen og modeskaberen Jørgen Bender, som vi har fokus på i udstillingen. Jørgen Bender var nemlig Kongehusets mest betydningsfulde modeskaber, der gennem skiftende modetendenser designede og syede bl.a. for Prinsessen, men også for Prinsessens mor, søstre og Dronning Ingrid. Haute couturens klassiske dyder præger Jørgen Benders arbejde, som er kendetegnet ved både fantasirigdom og traditionsbevidsthed, og hans kreationer er blevet til i tæt dialog med de kongelige kunder. Kjolerne er typisk skabt til særlige begivenheder, og Prinsesse Benedikte lod ofte Bender ændre og omsy sine kjoler, så de kunne præsenteres på ny."

I udstillingen udstilles der mere end 20 kjoler, der spænder over fødselsdagskjoler, en sølvbryllupskjole samt almindelige selskabskjoler til en ventekjole og Prinsessens brudekjole. Udover at give et indblik i Jørgen Benders æstetiske og detaljerige håndværk, giver udstillingen også et vue over fire årtiers modehistorie, idet udvalget er skabt i perioden 1968 til 1999.

Efter Prinsessen havde erklæret udstillingen for åben, blev hun vist rundt i udstillingen og fik mulighed for at tale med frivillige fra Koldinghus’ systue, som genskaber renæssancedragter af genbrugsstof. 

Udstillingen "Prinsessekjoler" kan ses på Koldinghus fra 25. april til 1. september 2024.

Kontakter

Billeder

Om Kongernes Samling

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Samtalesalon med modeikon Lotte Freddie på Koldinghus7.6.2024 15:03:14 CEST | Pressemeddelelse

Kom helt tæt på H.K.H. Prinsesse Benediktes gallakjoler, når Koldinghus inviterer til samtalesalon med mode-ikonet Lotte Freddie onsdag 19. juni kl. 17.00. Her vil hun sammen med museumsinspektør ved Kongernes Samling, Jesper Munk Andersen, tage på en stil-historisk tour-de-force gennem de sidste fire årtiers mode fortalt gennem Prinsessens enestående rober, skabt af den kendte modeskaber Jørgen Bender (1938-1999).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye