Estate

Udbuddet af sommerhuse steg med tyve procent i marts

Del

Udbuddet af sommerhuse eksploderede i marts måned i forhold til både parcelhuse og ejerlejligheder. Antallet af sommerhussalg kommer i høj grad til at afhænge af den kommende tids renteudvikling, lyder vurderingen.

Foto: Shutterstock

Er du på udkig efter et sommerhus, så kan du glæde dig over, at landets sommerhusejere omsider er begyndt at sætte deres ferieboliger til salg efter en lang periode, hvor udbuddet har ligget lavt og stille. 

I marts måned steg udbuddet af sommerhuse således 20 pct. fra 4.923 til 5.908 sommerhuse til salg. Det viser nye tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret. Til sammenligning er udbuddet af ejerlejligheder og villaer i samme periode steget med hhv. 1,5 og 5 pct.

- Siden pandemien, hvor sommerhusene blev revet væk, har udbuddet været historisk lavt. Derfor er det positivt, at der igen kommer flere sommerhuse på markedet, da efterspørgslen længe har været høj, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Det stigende udbud af sommerhuse har ikke overraskende været med til at presse salgspriserne ned, men ser man på udbudspriserne, viser de en mindre stigning i marts.

- Optimismen fejler ikke noget. Troen på sommerhusenes fortsatte værdi er stadig intakt, og kigger vi nogle måneder frem - og får vi den ventede rentenedsættelse - er der bestemt også grund til at dele optimismen, siger Thomas Hovgaard.

Den hype, som sommerhusmarkedet blev ramt af under coronapandemien, hvor nye typer af købere begyndte at købe sommerhuse, eksisterer ifølge ham stadig. Den høje rente har dog lagt en naturlig dæmper på salget.

- Under pandemien så vi især yngre generationer træde ind på sommerhusmarkedet, hvilket vi ikke så i nævneværdigt omfang tidligere. Nedlukningerne skabte her et behov for at komme udenfor og væk fra parcelhuset og lejligheden. Og den trend oplever vi faktisk stadig, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye