Autoparts24 ApS

En skade på disse små dele kan koste mere end elbilens årlige strømforbrug

Del

De seneste år er prisen på mange elbiler faldet markant, hvilket har gjort det endnu mere attraktivt at skifte bil fra benzin til strøm. Men samtidig kommer nyere elbiler mange gange med så avanceret teknologi, at selv mindre reparationer kan koste mere end et års strømforbrug til bilen.

Der er flere grunde til at mange danskere de seneste år har valgt at udskifte deres benzin- eller dieselbil med en elbil.

Her er det blandt andet muligheden for at køre grønt, de seneste års store prisfald på mange modeller, og at det generelt set er billigere at køre på strøm end benzin og diesel.

Men selvom der er penge at spare både på køb af bilen og brændstof, så er mange nye elbiler samtidig så højteknologiske, at selv mindre skader kan koste mere end bilens årlige strømforbrug.

Og da flere analyser samtidig tyder på, at elbiler oftere bliver udsat for skader, er reparationsomkostninger noget, man skal være opmærksom på som elbils-ejer, lyder det fra Troels Meier, der er direktør i Autoparts24.

- Det er meget positivt, at så mange danskere vælger at køre grønt, men det er mit indtryk, at en del bliver overrasket over, hvad selv små dele som en lygte eller en kofanger kan koste at skifte. Men det er en ting, man bør have øje for, siger han.

Når så mange nye elbiler rammer vejene, giver det dog også ejerne af elbiler mulighed for at få nedbragt priserne på reparationer væsentligt.

De seneste års stigende salg af elbiler betyder nemlig samtidig, at mulighederne for at finde nyere dele i høj kvalitet er steget betragteligt i samme periode.

- Alene det sidste år er der sket en tredobling i udbuddet af nyere brugte reservedele til elbiler, hvilket både giver ejere af elbiler mulighed for at spare store beløb i forhold til at købe nyt, og som samtidig ofte også har hurtigere leveringstid, end der er på mange nye dele, siger Troels Meier.

Eksempler på prisforskelle fra fabriksnye og hos Autoparts24

1. Forlygte til Audi Q4 e-tron: 22.500 kroner

Pris hos Autoparts24: 10.003,43

2. Frontkamera Volkswagen ID.4: 8.396,25 kroner

Pris hos Autoparts24: 3.971,16 DKK

3. Bagkofanger Tesla S: 5.845,00

Pris hos Autoparts24 2.903,06

Om Autoparts24

Autoparts24 er dansk og en af Europas største onlinemarkedspladser for salg af brugte originale reservedele. Over 100 udvalgte autoophuggere over hele Europa sørger for, at vi altid har mere end fire millioner unikke reservedele på lager, der bliver leveret til private og professionelle på få dage. Til glæde for miljøet og økonomien.

Følg pressemeddelelser fra Autoparts24 ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Autoparts24 ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye