Green Power Denmark

Her er de tre finalister til Green Power Prisen 2024

Del

Igen i år hylder Green Power Denmark dygtige og initiativrige virksomheder og enkeltpersoner, der tør at gå forrest i den grønne omstilling. I år har prisen et særligt fokus på tiltag, der styrker elektrificeringen af Danmark – til inspiration for resten af Europa. De tre finalister er Eurowind Energy, Hybrid Greentech og europaparlamentariker Morten Helveg Petersen.

Green Power Prisen 2024 fokuserer på dem, der går forrest og fremmer elektrificering. Juryen har valgt tre finalister ud fra et stærkt felt af nomineringer. Årets finalister er Eurowind Energy, Hybrid Greentech og europaparlamentarikeren Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre.

For at undgå alvorlige klimaforandringer er det helt afgørende, at vi i Danmark og resten af Europa formår at omstille vores energiforbrug til grøn energi gennem elektrificering. Det sætter årets Green Power Pris fokus på, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark og fortsætter:

- I år har vi set et stærkt felt af nominerede, hvilket understreger, at vi heldigvis har mange dygtige og ikke mindst modige initiativtagere, der hver dag arbejder for en grønnere og mere elektrificeret fremtid. Green Power Prisen skal i år gå til en, der har turdet at gå nye veje og er med til at sætte fart på elektrificeringen og den grønne omstilling. Her har årets tre finalister på hver deres måde udmærket sig på unikke måder og fortjener derfor en podieplads.

Vinderen offentliggøres den 23. maj på Green Power Denmarks Topmøde, hvor vinderen får overrakt en statuette og 30.000 kroner til et grønt velgørende formål. Juryen lægger vægt på modige beslutninger, elektrificering af det danske samfund og initiativer, der kan inspirere resten af Europa.

De tre finalister

Eurowind Energy

Eurowind Energy er nomineret til Green Power Prisen for deres innovative hybridparker, St. Soels Energipark og Veddum Kær. Disse parker, som er de første af deres slags i Danmark, kombinerer sol- og vindenergi, hvilket optimerer produktionstimer og elinfrastrukturen. Denne tilgang fremmer en mere stabil og omkostningseffektiv produktion af vedvarende energi og bidrager til at accelerere Danmarks elektrificering.

I 2022 indviede Eurowind Energy landets første hybridanlæg, hvilket markerede et nyt kapitel i den danske energihistorie ved at bryde med traditionel tænkning og kombinere sol- og vindenergi på samme areal. Med stærk lokal opbakning, herunder 46 lokale andelshavere i St. Soels Energipark, har Eurowind Energy også vist, hvordan samarbejde og lokalopbakning kan drive den grønne omstilling og tjene som stor inspiration.

Hybrid Greentech

Hybrid Greentech er nomineret for deres avancerede, storskala intelligente energilagringsløsninger, som aflaster elnettet og opbevarer overskydende energi ved hjælp af AI-drevne virtuelle kraftværker. Hybrid Greentech bidrager til at maksimere udnyttelsen af vedvarende energi og øge fleksibiliteten i energisystemet, hvilket er med til at styrke elektrificeringen af energisystemet.

Med grundlægger Rasmus Rode Mosbæks ledelse, har Hybrid Greentech vokset fra en enmandsoperation til en virksomhed med 25 ansatte. De inspirerer store virksomheder til at investere i og prioritere grøn energi, hvilket er et vigtigt skridt i elektrificeringen.

Morten Helveg Petersen

Morten Helveg Petersen er nomineret til prisen for sit arbejde i Europa-Parlamentet de sidste 11 år, hvor han ihærdigt har arbejdet for at fremme elektrificeringen af EU. Han har haft øjnene på bolden og konsekvent rettet sit politiske arbejde mod de hindringer for elektrificeringen af EU – herunder et opgør med administrative byrder, bidraget til at sikre en markedsbaseret europæisk energipolitik og styrket incitamenterne til at investere i europæiske havvindprojekter.

Morten Helveg Petersens lederskab og evne til at træffe modige valg har været med til at flytte EU’s energipolitik fra periferien til toppen af EU’s energi- og sikkerhedspolitiske agenda, inspirerende til et bredere samarbejde og banet vej for en mere elektrificeret fremtid i EU.

Om juryen

Juryen består af 8 medlemmer:

  • Jesper Hjulmand, bestyrelsesformand i Green Power Denmark
  • Rasmus Horn Langhoff (S), formand for klima-, energi-, og forsyningsudvalget
  • Katherine Richardson, professor i Biologisk Oceanografi og leder af Sustainability Science Centre på Københavns Universitet
  • Mette Louise Kaagaard, administrerende direktør i Microsoft Danmark
  • Christine Ravn Lund, forkvinde i DUF
  • Kristian Jensen, administrerende direktør i Green Power Denmark
  • Lea Bigom Wichmand, medarbejderrepræsentant fra Green Power Denmark

Kontakter

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Green Power Denmark: Permanent forhøjet forskningsfradrag er godt for Danmark20.6.2024 09:54:40 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen vil forhøje fradraget for forskning og udvikling til 120 procent. Fradraget gør det mere attraktivt for virksomhederne at investere i udvikling af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Men det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af det velvoksne råderum til et fradrag på 130 procent, som tidligere var den politiske ambition, mener Green Power Denmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye