BL - Danmarks Almene Boliger

Ny analyse: 23 procent færre plejeboliger end for ti år siden

Del

På kun 10 år er der blevet 23 procent færre plejeboliger per ældre. Det fremgår af en analyse, der netop er offentliggjort af BL – Danmarks Almene Boliger. Men selvom plejeboliger står tomme i nogle områder, må vi ikke bare nedlægge plejeboliger i blinde, lyder det fra BL.

På kun 10 år er der blevet 23 procent færre plejeboliger per ældre. Det fremgår af en analyse, der netop er offentliggjort af BL – Danmarks Almene Boliger.

Den almen boligsektor er en stor aktør, når det gælder plejeboliger. Ud af 44.600 plejeboliger ejer de almene boligorganisationer 12.500.

Kommunerne ejer 30.000. Af dem administreres næsten en tredjedel af de almene boligorganisationer.

I 2010 var der 196 plejeboliger per 1.000 personer, der er fyldt 80 år og ældre. I 2021 var der kun 150 plejeboliger per 1.000 personer i gruppen af de ældste.

På trods af de mange nedlagte plejeboliger står der lokalt nogle steder stadig plejeboliger tomme. Man skal dog i kommunerne tænke sig godt om, inden man nedlægger flere pladser, mener Solveig Råberg Tingey, viceadministrerende direktør for BL - Danmarks Almene Boliger: 

”Der er rundt om i landet lommer, hvor der af demografiske årsager er tomme boliger – herunder også plejeboliger. Man skal dog være forsigtig med i blinde bare at nedlægge plejeboligerne”.

Ifølge BL-analysen er mere end halvdelen af dem, som bor i en plejebolig, nemlig 80 år eller ældre. Netop denne gruppe forventes frem til 2040 at vokse med 190.000 personer. Det er en stigning på knap 63 procent.

”Vi ser ind i en demografi, der ændrer sig markant med betydelig flere ældre på vej. Der kan blive brug for i højere grad at tilpasse boligmassen, hvis vi i fremtiden også vil sikre dem, der selv ikke med hjemmehjælp er i stand til at klare sig i eget hjem, en bolig, hvor de får den nødvendige pleje,” fortsætter Solveig Råberg Tingey.

Læs hele nyheden og mere om analysen i BLs nyhedsbrev Fagbladet Boligen. 

Vi skal sikre de nødvendige plejehjemspladser (fagbladetboligen.dk)

Nøgleord

Links

Om BL - Danmarks Almene Boliger

BL - Danmarks Almene Boliger
Studiestræde 50
1554 København V

https://bl.dk/

BL - Danmarks Almene Boliger er interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer, der huser en million mennesker.

Følg pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye