Forsikring & Pension

Pensionsbranchen er klar til samarbejde om mere skov i Danmark

Del

Klimarådet peger på, at der skal udlægges flere arealer til skov. Pensionsbranchen står klar med de nødvendige investeringer til gavn for klimaet og vandmiljøet, hvis politikere og branche sammen kan skabe rammerne for det.

Danmarks samlede arealer er blevet gransket af Klimarådet, der i dag har fremlagt deres forslag til, hvordan Danmark bedre udnytter det samlede areal mere effektivt og til gavn for klimaet. Forslaget indbefatter bl.a. markant mere skovrejsning i Danmark over de kommende årtier. Flere og større skovarealer er afgørende for, at pensionskasserne kan investere i dansk skov.

 - Klimarådets anbefalinger taler lige ind i en dagsorden, som pensionsbranche har argumenteret for længe. Vi skal have mere skov i Danmark, da rejsning af mere skov har en lang række positive gevinster for miljø og klimaet. Pensionsbranchen har længe været en aktiv spiller, men primært i udlandet, da rammerne i Danmark ikke har været gunstige for investeringer i skov i stor skala, fortæller Tom Vile Jensen, underdirektør i F&P – brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaber. 

Derfor er branchen positiv over for de nye anbefalinger fra Klimarådet, der har fokus på, hvordan vi bedst indretter fremtidens arealanvendel-se. Grundlaget for private investeringer i form af pensionsmidler fordrer dog, at der også skabes mere positive rammer for at investere i skov. 

 - Der er behov for store private og offentlige investeringer i skov, hvis vi skal nå EU's og regeringens målsætninger. Derfor er der behov for at gøre det mere attraktivt at investere i skov i Danmark. Klimarådets forslag om tilskud er et godt initiativ, men man bør også kigge ind i fx CO2-kvoter og såkaldte mitigation credits, som vi kender fra USA, siger Tom Vile Jensen.

 - Med de rigtige rammer kan vi også skabe grundlag for investeringer i fx fredet skov. Derudover bør man også se ind i, om rammerne for økosystemet for skovindustrien i Danmark er godt nok ift. at få afsat tømmeret, fortæller Tom Vile Jensen. 

F&P påpeger, at det er positivt, at der kommer fokus på mere skovrejsning i Danmark. Det er nødvendigt, hvis branchen skal se det som en god investeringscase. Derfor håber branchen, at Klimarådets anbefalinger medfører nogle mere konkrete politiske indsatser, så en reel udmøntning af de politiske ambitioner igangsættes.

Kontakter

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring16.5.2024 13:30:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om ulykkesforsikringen dækker, hvis man kommer til skade under en vennetjeneste? Hvilken forsikring der skal dække, hvis skolens computer går i stykker? Og hvordan man bedst sikrer sig imod brand, når man oplader batteriet til sin elcykel?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye