Norlys

7.000 husstande får ny fiberleverandør

Del

Norlys og GEV har indgået en aftale, der betyder, at Norlys overtager GEV’s fibernet, der når ud til knap 7.000 husstande i og omkring Grindsted.

Danmarks største fibernet vokser nu yderligere, efter Norlys er blevet enige med multiforsyningsselskabet GEV om at købe fibernettet i og omkring Grindsted.

Historien bag GEV’s fibernet strækker sig tilbage til 2004, og siden 2010 har knap 7.000 husstande haft adgang til lynhurtigt bredbånd.

- Vi er stolte af, at vi har bidraget til den digitale omstilling for borgerne i Grindsted, hvor vi er lykkedes med at dække stort set alle adresser med fiber. Nu er vi nået til et punkt, hvor vi skal koncentrere vores fokus på kerneforretningen i GEV. Samtidig har det været vigtigt for os at finde en ny ejer, der vil tage hånd om kunderne og nettet og drive det godt videre, og det har vi fundet i Norlys, der ligesom GEV har været et andelsselskab i mere end 100 år, siger René Heiselberg Gier, administrerende direktør i GEV.

Udsigt til flere valgmuligheder

GEV’s fiberkunder kommer i første omgang ikke til at mærke den store forskel ved Norlys’ overtagelse af fibernettet.

De fortsætter som andelshavere i GEV som hidtil, ligesom de også fortsætter med at være kunder hos den ene udbyder, der i dag er på GEV’s fibernet.

Norlys vil, så hurtigt som det er muligt, åbne fibernettet op, så kunderne i og omkring Grindsted også får mulighed for at vælge mellem de 10 udbydere af internet og tv, der er aktive på Norlys’ fibernet.

- Vi glæder os over denne aftale, som vi ser som en naturlig udvidelse af Norlys’ fibernet i Jylland. Vi har gennem de seneste knap 20 år gennemført en meget omfattende fiberudrulning i det syd-, midt- og vestjyske, og som den største fiberaktør i Danmark vil vores ejerskab af fibernettet i Grindsted-området sikre synergier og en fortsat styrkelse af driften og udviklingen af fibernettet. Derfor ser vi meget frem til at byde kunderne velkommen på Norlys’ fibernet og give dem flere valgmuligheder, end de har i dag, siger Carsten Bryder Thejls, direktør for Norlys’ fiberforretning. 

Aftalen mellem Norlys og GEV skal godkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, inden den er endelig.

Kontakter

Billeder

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern. Vi er ejet af flere end 800.000 andelshavere og leverer energi, ladestandere, tv, internet, og mobiltelefoni til danskerne.

Vi ejer landets største elnet, landets største fibernet og via vores ejerskab af Telia Danmark halvdelen af landets største mobilnet. Derudover ejer vi aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading og den grønne, cirkulære industripark Greenlab, samt halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Vores 4.600 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København kæmper for et grønt og digitalt Danmark. 

Om GEV

Som et lokalt multiforsyningsselskab med dybe rødder i Grindsted og flere andre byer i Billund Kommune, forsyner GEV dagligt vand, elektricitet, fibernet og varme til over 7.000 hjem, hvor mange modtager alle disse tjenester. GEV blev etableret i 1912 som andelsselskab og er den dag i dag et forbrugerejet selskab. Medarbejderne arbejder hver dag for at forbrugerne får leveret kvalitetsforsyning med go’ energi og har blikket rettet mod en bæredygtig udvikling af virksomheden. Derudover tilbyder GEV kommercielle tjenester til andre forsyningsselskaber, herunder support til administration og drift.

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye