HK Privat

HK forbereder strejke mod populær biograf

Del

Efter et ønske fra medarbejderne i BIG BIO i Herlev har HK Privat igennem længere tid forsøgt at forhandle en overenskomst på plads for de ansatte i biografen. Efter to konfliktvarsler og en afvisning fra biografen peger det dog i retning af strejke.

1. maj og arbejdernes internationale kampdag ser lige nu ud til at blive markeret med en strejke mod BIG BIO i Herlev.

I mere end 6 måneder har HK Service Hovedstaden under HK Privat forsøgt at få BIG BIO i forhandlinger for at få de ansatte omfattet af en overenskomst. I samme periode har HK afsendt to konfliktvarsler mod BIG BIO, som undervejs også har afvist at forhandle.

Formand for HK Service Hovedstaden, René Knudsen, finder det respektløst overfor medarbejderne, at ledelsen ikke udviser nogen forhandlingsvilje.

- Biografens medarbejdere er unge mennesker i begyndelsen af arbejdslivet, som med rette kræver nogle ordnede vilkår, når de går på arbejde. Det har de brug for, men biografens ledelse møder desværre både os og medlemmerne med en direkte respektløshed over for medarbejdernes ønske. Det både undrer og overrasker mig, for det burde være i BIG BIO’s interesse at være en moderne arbejdsplads, som behandler medarbejderne med respekt, siger han.

Rene Knudsen opfordrer derfor BIG BIO til at komme til forhandlingsbordet.

- Stod det til mig, brugte vi energien på at få et godt samarbejde og en fornuftig overenskomst, frem for at forberede en strejke. Vi håber stadig på en forhandlingsmæssig løsning, for det fortjener de ansatte virkelig. Men med det, som BIG BIO møder os og medlemmerne med, så er vi efterhånden nødt til at sætte hårdt mod hårdt, siger han.

Nøgleord

Kontakter

| HK Privat | Weidekampsgade 8 | +45 7011 4545 HK Privat er HK Danmarks største sektor med 90.000 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye