Fredensborg Kommune

På flugt gennem Krogerupskovene – vær med til at markere Danmarks Befrielse

Del

Lørdag den 4. maj kl. 11-13 inviterer Kulturudvalget i Fredensborg Kommune børn og voksne til at skrue tiden tilbage til 2. verdenskrig for en stund

Børn leger politi i dagene efter befrielsen Fredensborg maj 1945
Børn leger politi i dagene efter befrielsen Fredensborg maj 1945

Den 4. maj danner Skolen i Virkeligheden i Krogerupskovene de historiske rammer for en spændende formidling af Krogerup Højskoles fortid som både politiskole under 2. verdenskrig og tilfangetagelsen af det danske politi i 1944.

I år er det 80 år siden, at nazisterne tog det danske politi til fange i en koordineret aktion over hele Danmark. På Krogerup, hvor der var skole for det danske kystpoliti mellem 1938 og 1944, blev ca. halvdelen af politikadetterne taget til fange af tyskerne under aktionen. Den anden halvdel af politikadetterne var på øvelse i Krogerupskovene og flygtede gennem skoven til Humlebæk og videre til København, hvor de gik under jorden og meldte sig ind i den danske modstandskamp.

Den 4. maj inviteres alle interesserede til at få formidlet historien og følge i sporet på den unge politielev Svend Aage Olsen, der undslap nazisterne, da de slog til mod Krogerup. 

Kom helt tæt på den dramatiske fortælling på et spændende aktivitetsløb i skoven, hvor man gennem informationstavler og aktiviteter for hele familien får fortalt Svend Aages historie.

På ruten gennem Krogerupskovene kan deltagerne på egen krop opleve, hvordan det er at skulle føle sig frem, når man er på flugt, lære krigstidens slangord at kende og opfinde en falsk identitet, så man kan skjule sig for fjenden. Den dramatiske historie og aktiviteterne er formidlet både i voksen- og børnehøjde, så alle kan være med.

Når ruten er gennemført, venter en hyggelig stund i det grønne med kaffe, juice, frugt og kage, koncert med Sjællands Politiorkester og lege fra gamle dage ved foreningen Fredensborg Museum. Fredensborg Arkiverne laver en udstilling om besættelsestiden, mens Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske forening er til stede med bogsalg.

”Det er vigtigt, at vi hjælper hinanden med at huske vores fælles historie, så vi også lærer af den. For historien har det jo nogle gange med at gentage sig. Jeg er derfor glad for, at vi atter kan tilbyde et både spændende og lærerigt arrangement for hele familien om 2. verdenskrig”, siger Ulla Hardy-Hansen, der er formand for Kulturudvalget.

Program:

11.00: Velkomst og tale ved kulturudvalgsformand Ulla Hardy-Hansen                             Historisk introduktion ved Fredensborg Arkiverne                

11.15: Løbet starter

12.00: Koncert med Sjællands Politiorkester

12.30: Kom og leg med Fredensborg Museum, tag et kig i besættelsesudstillingen, kig på bøger hos Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske forening, mens der bydes på kaffe, juice, kage og frugt.

13.00: Tak for i dag.

Deltagelse er gratis og kræver ikke tilmelding.

Arrangementet foregår på Skolen i virkeligheden, Krogerupvej 21, Humlebæk.

Husk påklædning og fodtøj efter vejret.

Fejringen arrangeres i et samarbejde mellem Foreningen Fredensborg Museum, Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening, Fredensborg Bibliotekerne, Fredensborg Arkiverne og Fredensborg Kommune.

 Arrangementet er støttet af Kulturudvalget i Fredensborg Kommune.  

Kontakter

Udvalgsformand Ulla Hardy-Hansen (FSK) tlf. 50 83 63 49

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye