Uddannelses- og Forskningsministeriet

OECD-ministermøde skal sætte retning for forsknings- og innovationspolitik de næste 10 år

Del

De næste to dage samles over 30 landes uddannelses- og forskningsministre til OECD-møde i Paris for at lægge sporene til det internationale samarbejde om forskning og innovation for de næste 10 år.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund er rejst til Paris for at mødes med kollegaer fra over 30 lande ved et OECD-ministermøde på forskningsområdet. Det er første gang i 10 år, at der afholdes et ministermøde på forskningsområdet i OECD-regi, hvor landene lægger stien for OECD’s arbejde med fokus på forskning og innovation i de kommende år.

Uddannelses- og forskningsministrene fra flere europæiske lande samt USA, Japan og Sydkorea skal tale om blandt andet rammebetingelser for internationalt forskningssamarbejde.

Derudover skal der på ministermødet underskrives en OECD-deklaration, som skal bidrage til, at OECD’s medlemslande kan transformere forsknings- og innovationsområdet de næste 10 år. Den geopolitiske situation i verden betyder ændrede betingelser for samarbejdet på forskningsområdet, ligesom der er brug for nye forsknings- og innovationspolitiske redskaber til at håndtere den hastige teknologiudvikling inden for blandet andet kvanteteknologi og kunstig intelligens – ikke mindst for at accelerere den grønne omstilling.

Under besøget skal uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund også besøge Station F i Paris, som er verdens største startup campus. Her får ministeren et indblik i, hvad Frankrig kan på iværksætter- og innovationsområdet, ligesom hun skal mødes med teknologitunge startups inden for blandt andet kvanteteknologi og kunstig intelligens. Det skal være med til at give perspektiver til blandt andet regeringens kommende iværksætterstrategi.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:

- Det er vigtigt, at vi samarbejder om forskning og innovation på tværs af landegrænser, hvis vi skal håndtere nye teknologier og accelerere grøn omstilling. OECD-samarbejdet er vigtigt af mange årsager. I dag underskriver vi en deklaration, som skal sætte retning for internationalt samarbejde om forskning og innovation de næste 10 år. Derudover ser jeg frem til at blive inspireret af de andre lande og udveksle erfaringer om, hvordan vi løfter fælles dagsordener inden for forskning og innovation igennem internationalt samarbejde.

Fakta

  • Den franske forskningsminister Sylvie Retailleau er formand for OECD-ministermødet. OECD har 38 medlemslande, og derudover er en række lande associeret til OECD. Foruden de europæiske lande består OECD af eksempelvis Japan, Sydkorea, USA og Australien.
  • I margenen af mødet mødes uddannelses- og forskningsministeren bilateralt med blandt andre Storbritanniens og Tysklands ministre.


For yderligere oplysninger:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk

Følg pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye