Lær om det gode hesteliv af verdens-etter
Det vil nok overraske de færreste, at Agrias profilrytter, Henrik von Eckermann - verdens nummer et samt OL-, VM-, EM-guldvinder og nyslået dobbelt World Cup-vinder - bruger meget tid i sadlen. Men han bruger mindst lige så megen tid i stalden, på at lære sine heste at kende og på at være lydhør over for deres behov. Læs her hvorfor:

Svenske Henrik von Eckermann formåede denne weekend at gentage sidste års succes ved at vinde finalen ved World Cup i spring i Riyadh. Hans internationale karriere indenfor hestesport tog fart, mens han endnu arbejdede som rytter i en stald, der rådede over hundredvis af heste, men da han rykkede helt op i ridesportens absolutte verdenstop, og samtidig blev sin egen chef, traf eliterytteren et aktivt valg:
I hans stald er der nu kun otte heste, som alle rides i konkurrencer på højt niveau – heste, som Henrik tilbringer de fleste af sine vågne timer med.
- Jeg er lidt af en kontrolfreak, jeg vil have styr på alting, og jeg vil ikke give slip på noget. Hvis jeg føler, at der er noget, der ikke fungerer med en hest, vil jeg have mulighed for at tage den tid, der skal til, uden at stresse over, at der står 10 andre heste og venter, forklarer Henrik von Eckermann.
Al den tid i stalden og i sadlen betyder også, at Henrik hurtigt mærker den mindste ændring – både i hestenes adfærd, humør og fysik.
- Jeg er meget opmærksom på forandringer hos hestene; jeg bryder mig ikke om ændringer i hverken hestenes adfærd, humør eller fysik, fordi jeg er af den overbevisning, at hesten kun ændrer sig, hvis der er noget, der generer den. Der er risiko for, at det skaber overbelastning et eller andet sted, og de fleste skader, der opstår hos springheste, kommer netop fra overbelastning.
Bevægelsen viser hestens trivsel
- Jeg vil mærke, hvordan hesten traver og galopperer på begge volter, at bevægelsen er ligesidet – jeg ved præcis, hvordan hver enkelt hest skal føles, men jeg vil også se, hvordan hestene skridter, traver og galopperer i linen, så jeg longerer dem en gang om ugen. Du får nemlig en masse information, når du ser hesten fra siden.
Ud over ændringer leder Henrik efter detaljer, der forandrer sig fra uge til uge under longeringen.
- Det er derfor, jeg gør det så ofte – så bliver det en database fuld af information om præcis, hvordan den enkelte hest bevæger sig – hvad der er normalt, og hvad der afviger. En hest kan bevæge sig lidt anderledes på den ene volte i forhold til den anden, mens en anden hest måske er lidt mere opmærksom eller lidt mere træt, og så må jeg tænke over, hvad der er årsag til det. Så du kan få mange oplysninger om hestens trivsel bare ved at bevæge den i longe, siger han.
Så hvad gør verdens nummer et, når han synes, at en hest opfører sig lidt anderledes?
- Jeg har en fast dyrlæge, som jeg har arbejdet sammen med i mange år, og som jeg har stor tillid til. Jeg har jo været en del af hesteverdenen i mange år efterhånden, hvilket har givet mig en hel del erfaring i regne ud, hvad det er, der evt. generer hesten. Jeg filmer f.eks. altid min hest både på hårdt og blødt underlag, fordi det kan være med til at indikere, hvad der er hestens problem – og så sender jeg videoklippet til min dyrlæge.
Ud over dyrlægen har også smeden en stor rolle i Henrik von Eckermanns team:
- Smeden er en meget vigtig person, og selv om de fokuserer på noget forskelligt, er det et must, at min smed og min dyrlæge kan arbejde sammen. Din hest vil aldrig være top-sund, hvis ikke den har sunde hove.
Verdensmesterens bedste råd
- Se på din hest. Ridesessionen er kun en lille del af den tid, du bruger sammen med din hest – ved at observere hestens adfærd på staldgangen, i boksen og på folden kan du lære meget.
- Lad være med at stresse. Prøv at fokusere på hesten, når du er i stalden.
- Lær din hest at kende. Jo bedre du kender din hest, jo nemmere kan du se, når der er noget galt.
- Få hjælp. Find en dyrlæge, en smed og andre, du stoler på, og dan dit eget "team".
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:+ 45 2897 1907orholt@icloud.comLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder

Links
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Påsken kan være livsfarlig for dit kæledyr11.4.2025 09:46:29 CEST | Pressemeddelelse
Påsken står for døren, og de store veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis du ikke holder øje med hund og kat, og de stikker snuden i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Her får du de bedste tip til en tryg påskeferie for din firbenede ven.
Dyk ned i det: Gør din hund til en glad vandhund10.4.2025 11:05:13 CEST | Pressemeddelelse
I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund – og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.
Når hunden får noget på tværs2.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde - og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Danmarks sundeste kat er en ”ragdoll”1.4.2025 15:47:44 CEST | Pressemeddelelse
Forsikringsselskab har for anden gang kortlagt de mest almindelige årsager til dyrlægebesøg hos vores katte. Den populære ragdoll-kat indtager pladsen som Danmarks sundeste katterace, mens huskatten i år må se sig henvist til en andenplads. Tag et kig på Top 10-listen over Danmarks sundeste katteracer.
31 procent af danske katte lever deres liv inden døre31.3.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse foretaget på vegne af forsikringsselskabet Agria viser, at 50 procent af yngre danske katteejere lader deres katte tilbringe det meste af deres liv indendørs. Blandt 40-74-årige katteejere lader helt op til 82 procent deres katte bevæge sig frit både inde og ude.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum