Social-, Bolig og Ældreministeriet

Presseinvitation: Ældreminister Mette Kierkgaard viser velfærdsteknologi frem for sin svenske ministerkollega

Del

Mandag den 22. april får ældreminister Mette Kierkgaard besøg af Sveriges ældre- og socialsikringsminister Anna Tenje, der gerne vil høre mere om ældrereformen, og hvordan vi herhjemme arbejder med velfærdsteknologi i ældreplejen.

De to ministre skal blandt andet besøge Læringslejlighederne, der er en del af Velfærdsteknologisk Akademi under Københavns Kommune, hvor de skal se gode eksempler på, hvordan der i Danmark arbejdes med velfærdsteknologi i ældreplejen.

Ældreminister Mette Kierkgaard glæder sig til besøget af den svenske ældre- og socialsikringsminister Anna Tenje.

- Jeg glæder mig til at vise min svenske kollega, hvad vi er så dygtige til i Danmark, når det handler om at udvikle og bruge velfærdsteknologi i praksis. Velfærdsteknologi er et afgørende element i at fremtidssikre ældreplejen. Både for den enkelte ældre, som kan få bedre muligheder for at bestemme over eget liv, blive mere selvhjulpen og opnå højere livskvalitet - og for medarbejderne, da velfærdsteknologi kan bidrage til at frigive tid til de nære opgaver og forbedre kvaliteten i den hjælp, der gives. Med den netop indgåede aftale om ældrereformen kommer der en strategi for, hvordan vi får udbredt og skaleret de teknologier, som virker, siger ældreminister Mette Kierkgaard.

Læringslejlighederne anvendes til at fremvise velfærdsteknologiske muligheder til borgere samt til at træne færdigheder blandt social- og sundhedshjælpere i hjemmeplejen i forhold til rehabilitering og velfærdsteknologi.

Pressen er velkommen til at dække besøget, hvor begge ministre samt sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune Sisse Marie Welling er til rådighed for interview.

Mandag den 22. april klokken 11:45 - 12:45: Læringslejlighederne (Velfærdsteknologisk Akademi), Østbanegade 119, 2100 København Ø

For yderligere information kontakt Social-, Bolig- og Ældreministeriets presserådgiver Nikoline Vestergaard, tlf. 21270944

Følg pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye