Stormfloden, der ramte Danmark, kalder på bedre klimaforebyggelse
I dag er det seks måneder siden, at den kraftige stormflod ramte de danske kyster og forvoldte skader for mere end en milliard kroner. Danmark skal prioritere forebyggelse langt bedre, mener forsikringsbranchen.
Danmark blev lørdag i efterårsferien raseret af en voldsom stormflod, som ramte de østvendte kyster. Forsikringsselskaberne og deres med-arbejdere var i højeste beredskab og gjorde alt, hvad de kunne, for at hjælpe de mange danskere, der er ramt. Flere end 3100 blev ramt af skader, som samlet set oversteg en milliard kroner.
- Forsikringsselskaber og deres medarbejdere arbejdede på højtryk for at hjælpe de mange, der blev berørt, så danskerne kunne få udbedret deres skader. Det var voldsomt, og vores frygt er desværre, at vi kommer til at se endnu flere og hyppigere eksempler med voldsomt vejr, siger adm. direktør Kent Damsgaard i Forsikring & Pension.
Branchen har netop lanceret et oplæg til en samlet klimatilpasningsplan med en lang række konkrete forslag til klimaforebyggelse for i fremtiden at kunne sikre, at færre danskere bliver ramt af det vildere vejr.
- Regeringen og Folketinget er simpelthen nødt til at prioritere klimaforebyggelse langt højere, hvis vi skal undgå at komme i en situation, hvor der er husejere, som ikke kan få forsikret deres huse i fremtiden. Desværre er situationen i dag, at vi som samfund bruger næsten 10 gange så mange penge på at reparere skader, som vi gør på at forebygge dem, siger Kent Damsgaard.
Fakta om stormflodsordningen
Naturskaderådet, har ansvaret for stormflodsordningen, hvor myndighederne og politikerne fastlægger rammerne for, hvem der skal have økonomisk hjælp. Forsikringsselskaberne administrerer ordningen på vegne af myndighederne. Branchen har i arbejdet med ordningen stødt på flere elementer, der bør evalueres efter arbejdet med at udbedre skaderne er færdiggjort.
- Der er helt åbenbart brug for en bedre forventningsafstemning over for danskerne om, hvad staten dækker i forbindelse med en stormflod. Og det er naturligt at se på, om ordningen og kommunikationen omring den bør justeres, så ordningen bliver så god og velfungerende som overhovedet muligt, siger Kent Damsgaard.
Kontakter
Nicolai SchackePressechef
Tlf:24 24 04 02nis@fogp.dkF&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring20.1.2025 10:30:00 CET | Pressemeddelelse
De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvilke forsikringer man skal have med, når man skal på skiferie? Hvornår man har pligt til at rydde sit fortov? Og hvordan forsikringen dækker, hvis en mobiloplader bryder i brand?
F&P: Ny aftale er et rigtigt afsæt for et stærkere beredskab15.1.2025 09:01:28 CET | Pressemeddelelse
Danmark står over for nye og komplekse trusler og kriser, og derfor har vi brug for et stærkt beredskab. F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – hilser den nye beredskabsaftale velkommen som et solidt afsæt for at berede vores samfund på det nye trusselsbillede.
Forsikring er vigtig – så tjek, om den dækker11.1.2025 12:00:45 CET | Pressemeddelelse
Det er vigtigt at være rigtigt forsikret og derfor er det en god ide, at tjekke op på, om ens forsikringer passer til ens livssituation.
Vildt vejr og klimaskader rammer hver fjerde sommerhusejer7.1.2025 10:02:05 CET | Pressemeddelelse
Næsten hver fjerde sommerhusejer har inden for de seneste fem år oplevet at få skader på sit sommerhus som følge af voldsomt vejr. Det viser nye tal fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, der opfordrer til massiv investering i klimasikring.
Gentofte har flest indbrud i Region Hovedstaden19.12.2024 09:40:43 CET | Pressemeddelelse
Kommunerne Gentofte og Rudersdal har forholdsmæssigt flest indbrud i Region Hovedstaden, mens Herlev følger lige efter. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Branchen arbejder lige nu med bl.a. politi og Justitsministeriet om et digitalt register over alle tyvekoster.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum