Naturvejlederuddannelsen kommer til Djursland
Sidste år åbnede Skovskolen dørene for Naturvejlederuddannelsen i Nødebo på Sjælland, og lige siden er tilmeldingerne strømmet ind. "Vi oprettede dobbelte hold, men havde alligevel venteliste. Derfor glæder vi os over, at Uddannelses- og Forskningsministeriet har meldt ud, at vi nu også kan udbyde uddannelsen i Jylland. Det er et vigtigt skridt mod mere naturdannelse i Danmark," fortæller Rasmus Kjær, der er forstander på Skovskolen.
”Efter første år med Naturvejlederuddannelsen stod det klart, at kun 6 % af de studerende var bosiddende i Jylland. Det er et problem, da forståelsen og respekten for naturen og det vi kan bruge den til, sjældent har været vigtigere. Kommende generationer skal have et tættere forhold til naturen, hvis vi konkret vil tage fat om skovens og naturens rolle i arbejdet med klima, klimatilpasning og biodiversitet,” siger Skovskolens forstander Rasmus Kjær.
Han tilføjer: "Naturdannelsen skal helt ud i børnehaver, SFO’er, skoler og gymnasier. Det er afgørende, hvis vi også i fremtiden skal bevæge os mod et grønnere og mere bæredygtigt samfund.”
Rasmus Kjær lægger også vægt på, at naturvejledere i og uden for skoler og dagsinstitutioner spiller en vigtig rolle for børn og unges trivsel;
”Selv uden blikket rettet mod klima- og miljøudfordringer vil et målrettet arbejde med naturvejledning have både dannelses- og trivselsmæssig værdi. For det første giver ophold i naturen os mulighed for at beskæftige os og føle os forbundet med noget, der er større end os selv. Vi har brug for den ro og nærvær, som er forbundet med naturoplevelser. Det er et nødvendigt alternativ til den selvforglemmelse, som skærmen tilbyder. Denne naturforbundet ro er naturvejledere også med til at skabe.”
I Norddjurs Kommune er der også glæde over, at naturvejledere nu kan uddanne sig på Skovskolen i Auning.
”Det er glædeligt, at Skovskolen på Djursland er i stand til at tiltrække endnu en uddannelse – denne gang uddannelsen som naturvejleder. Det er ikke bare godt for Skovskolen, de studerende og kommende studerende. Det er positivt for Norddjurs Kommune som helhed. Det understreger og udbygger vores styrkeposition i forhold til de grønne uddannelser," siger borgmester Kasper Bjerregaard.
Borgmesteren glæder sig til det fortsatte samarbejde med Skovskolen, som han opfatter som en afgørende brik for den grønne omstilling:
”Skovskolen er kendt for et stærkt uddannelsesmiljø og er drivkraft for en grøn omstilling. Vi samarbejder allerede inden for en række områder, og vi bakker selvfølgelig også op i fremtiden, så vi kan udvikle skoverhvervet og de grønne uddannelser.”
Nøgleord
Kontakter
Rasmus Kjær
Forstander
Mobil 24 29 63 88
r.k@ign.ku.dk
www.skovskolen.ku.dk
Skovskolen Nødebo og Djursland
Københavns Universitet
Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Billeder
Links
Om Naturvejlederuddannelsen
Naturvejlederuddannelsen er en akademiuddannelse, som typisk tages på deltid. De studerende kommer med mange forskellige baggrunde og er fx. sygeplejersker, lærere, pædagoger, biologer eller håndværkere. Uddannelsen er akkrediteret til 60 ECTS og udbydes på Skovskolen i Nødebo og på Djursland. Skovskolen er en del af Københavns Universitet.
Om Skovskolen, Københavns Universitet
På Skovskolen uddanner vi forvaltere, ledere, formidlere, vejledere og håndværkere i at kunne gøre en konkret forskel for naturen, skovene og friluftslivet. Her kobler vi teorien tæt til praksis, og undervisningen foregår lige så meget ude som inde. Skovskolen er landsdækkende med afdelinger både på Djursland og i Nødebo. Begge steder har levende campusmiljøer med stærke sociale og faglige fællesskaber.
Om Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Vores forskning og uddannelse er med til at løse de store udfordringer vi står overfor, med markante klimaforandringer og et øget pres på naturressourcerne.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Klimaforandringer kan true vådområders kulstofbinding5.12.2024 12:56:57 CET | Pressemeddelelse
En større global undersøgelse, hvor teposer bruges som måleinstrument, afslører, hvordan stigende temperaturer øger nedbrydningen af organisk materiale i vådområder og reducerer deres kapacitet til kulstoflagring. Forskningen giver vigtig indsigt i, hvordan disse økosystemer reagerer ved klimaforandringer.
Håb i velfærdsstatens boligklager14.11.2024 13:03:57 CET | Pressemeddelelse
Ny bog og kortfilm tager et humoristisk, men seriøst blik på beboernes daglige kamp og klager i almene boligområder. Med udgangspunkt i ghettolovgivning og byplanlægning, stiller projektet spørgsmålstegn ved nedrivninger og frasalg som integrationsmetoder og opfordrer i stedet til en bæredygtig udvikling i samarbejde med beboerne.
Skovskolen Djursland gør klar til at åbne Naturvejlederuddannelsen20.9.2024 09:55:03 CEST | Pressemeddelelse
Som det nyeste skud på stammen åbner Naturvejlederuddannelsen på Skovskolen Djursland efter nytår. Det er et led i udviklingen af skolen, som i forvejen uddanner skov- og landskabsingeniører, skov- og naturteknikere og vildtforvaltere. Naturvejlederstuderende Janne Terp glæder sig til at kunne fortsætte uddannelsen tættere på hjem og job i Jylland.
Træer er nøglen til bedre ernæring i Malawi13.8.2024 11:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning afslører, at kvinder i områder med mange træer får mere vitamin A, jern og zink. Når folk henter mad direkte fra træerne på deres gårde, får de langt bedre næring, især i tørketider. Det her kan virkelig ændre spillet for dem, der ikke har råd til at købe sund mad. Træer er med til at tackle både klimaproblemer og dårlig ernæring på én gang!
Klimaforandringer i Tibet ændrer plantevæksten19.6.2024 13:06:58 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning viser, at klimaforandringer påvirker plantevæksten på det Tibetanske Højland. Resultaterne viser, at forholdet i biomasse over og under jorden har ændret sig og varierer markant afhængigt af, om der er tale om tørre eller fugtige landskaber. Dette er afgørende for den fremtidge afgræsning og dermed livsvilkårene for både dyr og mennesker.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum